Dünya Mutluluk Raporu (2021) Yayınlandı

Dünya Mutluluk Raporu (2021) Yayınlandı

Dünya Mutluluk Raporu (2021) Yayınlandı

Dünya Mutluluk Raporu (2021) yayınlandı. Rapor kapsamında dünyanın en mutlu ülkeleri sıralandı. Peki Türkiye kaçıncı sırada? İşte The World Happiness Report (2021) ile ilgili tüm detaylar!


Dünyanın en mutlu ülkeleri “Dünya Mutluluk Raporu (2021)” kapsamında sıralandı. Peki Türkiye kaçıncı sırada? Öncelikle raporun girişinde yer alan açıklamayı aktaralım.

“Dünya Mutluluk Raporu, kişisel kapasiteleri ile hareket eden bir grup bağımsız uzman tarafından yazılmıştır. Bu raporda ifade edilen herhangi bir görüş, Birleşmiş Milletler’in herhangi bir örgütünün, ajansının veya programının görüşlerini yansıtmayabilir.”

Evet, çeşitli metriklerden yararlanılarak hazırlanan raporda dünya ülkeleri mutluluk odağında sıralandı. Bu bağlamda her ülkenin bir puanı mevcut. Birazdan en mutlu ilk 10 ülkeyi aktaracağız. Bundan evvel, listenin ilk üç sırasında aslında pek de şaşırtıcı olmayan şekilde İskandinav ülkelerinin yer aldığını belirtelim. Bir önceki yılla karşılaştırıldığında ise listedeki sıralamada dikkate değer yahut şaşırtıcı bir değişikliğin olmadığı görülüyor. Göze çarpan farklılıklar arasında; İsviçre’nin 2 sıra yükselerek 4. sıraya gelmesi ve Almanya’nın 10 sıra yükselerek 7. sıraya gelmesi var.

Dünya Mutluluk Raporu (2021) Nasıl Hazırlandı?
Dünya Mutluluk Raporu – 2021 (The World Happiness Report – 2021) hazırlanırken bazı metriklerden yararlanıldığını belirtmiştik. Bunlar arasında sosyal güvenlik, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla, özgürlük, yolsuzluk, sağlık ve yaşam kalitesi beklentisi, ekonomik büyüklük gibi parametreler var. Bu bağlamda denilebilir ki ekonomik göstergeler sanıldığının aksine “en mutlu ülkeler” sıralamasında tek başına yeterli değil.

Birçok parametre “en mutlu ülkeler” sıralamasında birer kıstas olarak değerlendiriliyor. Bu bilgiler ışığında şimdi dünyanın en mutlu 10 ülkesi ile puanlarına bakalım.

Dünyanın En Mutlu Ülkeleri (2021)
Finlandiya – 7,89
İzlanda – 7,58
Danimarka – 7,52
İsviçre – 7,51
Hollanda – 7,50
İsveç – 7,31
Almanya – 7,31
Norveç – 7,29
Yeni Zelanda – 7,26
Avusturya – 7,21
Türkiye Kaçıncı Sırada?
Evet dünyanın en mutlu ülkeleri bu şekildeydi. Peki Türkiye kaçıncı sırada? “Dünya Mutluluk Raporu (2021)” – “The World Happiness Report – 2021”e göre Türkiye, 4,862 puan ile dünyanın en mutlu 78.ülkesi. Bu arada 2017 – 2019 yılları arasında Türkiye ortalama 68. sıralardaydı. Bu bağlamda Türkiye’nin son 1 yılda en mutlu ülkeler sıralamasında 10 sıra gerilediği ifade edilebilir. Bunda elbette ki Koronavirüs pandemisinin de etkisi muhakkak vardır.

Kaynak

Webtekno
The World Happiness Report
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER