Başkan Tarhan’ın, Gençlerle 19 Mayıs Buluşması

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Başkan Tarhan’ın, Gençlerle 19 Mayıs Buluşması

Mezitli Belediye Meclis Salonunda, Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında gençlerin maske ve sosyal mesafe kuralları gereği ikişer koltuk boş bırakılarak oturduğu buluşmada Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gün yayınlanan Meşale gazetesinin Türkçeleştirilmiş nüshaları dağıtıldı.

Belediye çalışanlarının yanı sıra Mezitli’nin sanat, spor ve eğitim alanında başarı kazanmış gençlerinin katıldığı buluşmada Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, Mezitli Kadın Kolları Başkanı Aslı Melekoğlu, Mezitli Gençlik Kolları İlçe Başkanı Onur Berk Yılmaz da hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yürümeye devam edeceklerini söyledi. Türk gencinin, ülkesinin birliği ve aydınlık geleceği için görev ve sorumluluklarının bilincinde olduğu ifade eden Güzel, “Biz gençler daha çok çalışarak ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve müreffeh seviyeye getireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Gençlere Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk dağıtacağının sözünü veren Başkan Tarhan, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarının gençler olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Mezitli Belediyesinin gençler için özel olarak bastırdığı Nutuk kitabı için yazdığı kapak yazısından alıntılar yapan Başkan Tarhan da, “Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk kitabının yanı sıra çok az bilinen Bursa Nutkunda gençlerin yapması gerekenleri tek tek anlatmış. Gençlerimizin daha çok çalışarak, Ulu önderimiz Atatürk’ün çizdiği hedefe ulaşacaktır. Bunun için önce çocuklarımız için şimdi de gençlerimiz için Atatürk’ün Nutkunu özel olarak sadeleştirerek bastırdık. Geleceğimize ışık tutan Gazi Mustafa Kemal'in büyük eseri Nutuk'u büyüklerimiz kadar çocuklarımızın da anlayarak okuması son derece önemlidir. Ülkemizin çağdaş refah seviyesine ulaşmasının mimarı olacak olan çocuklarımız Nutuk'u okuyarak büyüyecek, ülkesini seven yarının büyükleri olacaklardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Tarhan, gençlerden gelen, Soli Güneş Festivali, spor turnuvaları ve Mezitli’de gerçekleştirilecek olan projeler hakkında yönelttikleri soruları yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER