Mersin Sokaklarında 19 Mayıs Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıktığı ve “doğum günüm” dediği 19 Mayıs’ın 101. yıl coşkusu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinliklerle tüm Mersin’e yayıldı.

Mersin Sokaklarında 19 Mayıs Coşkusu

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla düzenlenen etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer önderliğinde Taş Bina önünden yola çıkan kortejle başladı. Büyükşehir’in bandosu eşliğinde üstü açık otobüslerle devam eden kortejde Başkan Seçer, Yenişehir, Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde hem ana arterler hem de ara sokaklarda vatandaşları selamlayarak 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu. Vatandaşlar da kendilerini selamlayan Başkan Seçer’e ellerinde bayraklar, alkışlar ve ıslıklarla karşılık verdi.

Konvoy sırasında Mersinli vatandaşları selamlayan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna ortak olan Başkan Seçer, “Bugün Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gün. Özgür, bağımsız, demokratik Türkiye için ilk kilometre taşlarının döşendiği gün. Çok mutluyuz. Bir asrı geride bıraktık. Çok daha güzel günlerde, daha gelişmiş, daha kalkınmış, daha özgür, demokratik, çağdaş bir Türkiye’de bayramlar kutlayacağız” dedi.

Umut dolu marşlar ve şarkılar yarınlar için seslendirildi

3 otobüs ve 1 tırdan oluşan konvoyda Mersin’in milli sporcuları da yerini aldı. Bir diğer otobüste yer alan ritmik jimnastikçiler ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden basketbol, tekvando, voleybol, eskrim, tenis, okçuluk, pilates, fitness branşlarından sporcular sportif şovları ile konvoya renk verirken, bisikletli gruplar, motorcular ve özel araçlarıyla vatandaşlar da konvoya katıldı.

Kaldırımlardan, duraklardan, işyerlerinden ve balkonlarından coşkuya bayraklar ve alkışlarla eşlik eden vatandaşlar için meşaleler yakıldı. Konvoy sırasında, “10. Yıl Marşı”, “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm”, “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” ve Athena'dan “Her Şey Güzel Olacak” gibi şarkılar çaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER