Bakan Elvan Kampanyada Bende Varım

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı bir televizyon programında, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in Anayasa değişikliğine ilişkin referandum için başlatılan ‘Ben de varım’ kampanyası çerçevesinde yaptığı çağrıya yanıt vererek, “Bu kampanyada ben de varım.

Bakan Elvan Kampanyada Bende Varım
 Güçlü Türkiye için ben de varım diyorum ve 'evet' diyeceğimi ifade ediyorum” dedi. 

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, Kanal 24 Televizyonu'nda yayınlanan Analiz Sentez programına konuk olarak, Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. Programda, AK Parti Mersin İl Başkanı Ercik'in referandum için başlatılan 'Ben de varım' kampanyası çerçevesinde yaptığı çağrıya yanıt veren Bakan Elvan, “Bu kampanyada ben de varım. Türkiye'nin istiklali, istikbali için, çocuklarımız için, torunlarımız için, güçlü Türkiye için ben de varım diyorum ve 'evet' diyeceğimi ifade ediyorum” diye konuştu.



“Cazibe merkezleri bir kalkınma hamlesidir”

Programda, cazibe merkezlerine ilişkin de açıklama yapan Elvan, ‘Cazibe Merkezleri Programı’nı sıradan bir teşvik olarak görmenin yanlış olduğunu söyledi. “Bu topyekun bir kalkınma hamlesidir. Bir bölgesel kalkınma programıdır” diyen Elvan, program kapsamına alınan 23 ilin sorun ve çözüm önerilerine ilişkin detaylı araştırma ve değerlendirmeler yapıldığını ifade etti. Yapılan araştırmada bölgenin temel sorunlarının işsizlik, yoğun göç ve gelir eşitsizliği olduğunun belirlendiğini dile getiren Elvan, 24 Ocak 2017 tarihinde alınmaya başlanan başvurular tamamlandıktan sonra izlenecek yol haritası ile ilgili de bilgi verdi. Elvan, “Talepleri aldıktan sonra biz bu talepleri masaya yatıracağız. Hangi ilde, hangi yatırımcımız, hangi sektörde yatırım yapmak istiyor bunlara bakacağız ve gerekirse yatırımcıya diyeceğiz ki, ‘sen şu ile yatırım yapmak istiyorsun, ama sen o ilde yapmayacaksın, eğer bizden destek almak istiyorsan şu ile gitmelisin’ diyeceğiz. Burada bunu niye yapıyoruz, niye böyle bir yöntem? Çünkü biz kümeleşmeyi sağlamak istiyoruz. Belirli sektörlerde o illerin uzmanlaşmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.



“Yatırımcıları yönlendireceğiz”

Yatırımcıları da nereye yatırım yapmaları gerektiği konusunda yönlendireceklerini kaydeden Elvan, şöyle devam etti: “Bunun avantajı şu: Siz bir yatırımcıya istediği bir ilde yatırım yapma imkanı verebilirsiniz. Ama eğer o yatırımcı hammadde temininde, ürettiği ürünün satışında birtakım sıkıntılar yaşarsa tek bir tesis olması halinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır ve o sektöre yönelik ileri, geri bağlantısı olan sektörlerde bir gelişme söz konusu olmayacaktır. Ama bir kümeleşme söz konusu olduğunda yine o sektöre yönelik alt ve üst, ileri ve geri bağlantıları o ilde gelişecektir. Dolayısıyla biz bu teklifler geldikten sonra teker teker bunların üzerinden geçeceğiz ve illerimizin belirli alanda uzmanlaşmasını sağlayacak bir plan ortaya koyacağız.”



“Yürütülen kampanyalara en iyi cevabı büyüme rakamları verecek”

Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Bakan Elvan, 2016 yılında başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere yaşanan pek çok olumsuz gelişmeye rağmen Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğunu vurguladı. “Türkiye ekonomisi sağlam temeller üstüne kuruludur” diyen Elvan, Türkiye'de ekonominin kötüye gittiğine yönelik hem içeride hem de dışarıda bir girişim başlatıldığına dikkat çekti. Yürütülen kampanyalara en iyi cevabı büyüme rakamlarının vereceğinin altını çizen Elvan, şunları söyledi: 

“Türkiye'de ekonomi güçlüdür, yatırımcılar güçlüdür, güçlü bir yatırım altyapısına da sahibiz. Hiç kimse merak etmesin.”

Elvan, dövizdeki dalgalanmaya ilişkin ise, “Vatandaşımız herhangi bir kaygı içerisinde olmasın. Özellikle dövizdeki dalgalanmayı azaltmak için sıkı bir para politikasını Merkez Bankamız sürdürmekte ve önlemler almaktadır. İhtiyaç duyması halinde de bu önlemleri alacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER