Aygün'den özel açıklamalar

Teröristler tarafından kaçırılan ve 2 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılışı ve bırakılışı, kendisine yöneltilen eleştiriler ile Kürt sorununun çözümü konusunda İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Aygün'den özel açıklamalar

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamalar sebebiyle kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili, "Eleştiri olması normaldir, çünkü Kürt sorunu ortada 50 bin ölü bırakmıştır. Cezaevinde bu sorundan kaynaklı binlerce insanın hüküm giydiğini biliyoruz. Şehit düşenlerin yanı sıra gazilerin, hayatını sakat sürdüren askerlerin varlığı da ortadadır.

Hâlâ yakılmış yıkılmış köy, Türkiye’nin batısına göç ettirilmiş milyonlarca insan var. Dolayısıyla Türkiye’yi de ilgilendiren sosyal bir sorun, Kürt sorunu. Bu bakımdan açıklamalarıma tepki gösterilmesi, beğenilmemesi veya anlaşılamaması son derece normal. Tepki duyanlar başka bir yerden bakıyorlar, olayı başka açıdan algılıyorlar. Dolayısıyla anlatmakta, yeniden ısrarla anlatmakta fayda var" dedi.

"Kılıçdaroğlu ile görüşecek misiniz? Onun tepkisi ne olabilir?" sorusu üzerine Aygün, yarın saat 12.00’de Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceklerini söyledi. Aygün, "Genel Başkan kaçırılma olayını kınadı ama Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini de sürekli söylüyor. Bu günkü vurguları da çok iyiydi. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ dedi. Dolayısıyla Türkiye’nin iç barışa ihtiyacı var, bunun için çaba harcamamız lazım" diye konuştu.

"ANLAŞILMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

"Bazı açıklamalarının sizi CHP’den koparmak için maksatlı mı yapıldığını düşünüyorsunuz?" sorusuna CHP’li Aygün, “Maksatlı olduğuna inanmıyorum, anlaşılamadığımı düşünüyorum, ama birbirimizi dinlemek iyi olur. Anlamanın yolu dinlemekten geçer. Bazı arkadaşlar hiç dinlemeden eleştiri yaptılar. Hatta benim söylemediklerimi sayfalarına yazarak eleştirenler oldu. Bu çok üzücü” dedi.

"KAMUOYU TEPKİSİ ÖRGÜTE GERİ ADIM ATTIRDI"

"Örgüt içinde bir kopukluk mu var?" sorusu üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Onu bilemem, örgüt uzmanı değilim ama yurt içinde ve dışarıda gösterilen tepkiler örgüte geri adım attırdı. 48 saatin içerisinde bırakılmamın nedeni bu. Daha uzun sürebilirdi, kamuoyu tepkisi örgüte geri adım attırdı" ifadelerini kullandı.

Yarın Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerine katılacağını söyleyen Aygün, "Hacıbektaş, kardeşlik barış ve Anadolu’da farklı halkların bir arada yaşamalarının sembolüdür. Bu bakımdan törenlere katılmak benim açımdan çok önemli. 2 gün önce Dersim’de barış ve kardeşlik mesajı vermiştim. Yarın Hacıbektaş’ın divanında olacağım. Orada Alevi örgütleri ve çeşitli kurumlarla konuşacağız. Hacıbektaş’ın felsefesi, Kürt sorununu çözmeye yeter" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bu gece Hacıbektaş’a gidecek. Oradan Ankara’ya geçerek olan Aygün, saat 12.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER