Erdemli'de Akdeniz Çocuk Festivali başladı

Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar binlerce çocuğun katılım gösterdiği, "Akdeniz Çocuk Festivali" renkli görüntülere sahne oldu

Erdemli'de Akdeniz Çocuk Festivali başladı

"Akdeniz Çocuk Festivali"

Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar binlerce çocuğun katılım gösterdiği, "Akdeniz Çocuk Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen festivalde çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Yüz boyamadan zekâ oyunlarına, çizgi film karakterlerinden çocuk halk oyunları ekiplerine varıncaya kadar etkinliklerin yer aldığı festivalde, çocuklar gönüllerince zaman geçirdi.

Erdemli Belediyesi Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'ndan gerçekleştirilen festival, Çocuk Halk Oyunları ekiplerinin performansı ile başladı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve çok sayıda katılımcının yer aldığı festivalde ailelerde çocuklarını ilgiyle izledi.

İzmir, Trabzon, Van ve Mersin bölgesinden katılan, "Çocuk Halk Oyunları" ekipleri, oynadıkları oyunlarla adeta bir Türkiye mozaiği sergiledi. Kültürel zenginliğe ve çocukların kaynaşmasına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle düzenlediğimiz şenliğimizin birincisini burada icra ediyoruz. Tabi burada en güzel örnek, çocuklarımızın bir araya gelmesi. Milletimizin kültürel zenginliğini en güzel şekilde yansıtmamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız, bana göre bütün değerlerin önünde. Karadeniz'in kültürünü, Akdeniz'in kültürüyle birleştirmemiz, Ege'nin ve diğer yörelerimizin diğer bölgelerimizin kültürlerini burada sergilememiz, Erdemli'miz için bir zenginlik oldu. Kültürel zenginliğimizin ne kadar çok olduğunu ne kadar önemli olduğunu en güzel şekilde burada, uygulamaya geçirmiş olduk. Şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Bu da bize gösteriyor ki Karadeniz'den Akdeniz'den Ege'den ülkemizin diğer coğrafyasından gelen çocuklarımızın bir araya gelmesi o zenginliğimizin burada icra edilmesi gerçekten çok önemli bir mihenk taşı olacak. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu kaynaşma aynı zamanda çocuklarımızın ömrü boyunca bu zenginliği ve bu kültürü İnşallah en güzel şekilde yansıtacaklar. Akdenizli çocuğumuz Erdemlili bir çocuğumuzun Ege'de arkadaşı olacak, Karadeniz'de arkadaşı olacak güzel bir kaynaşma örneği olacak" diye konuştu.

"Çocukların Yüzü Gülüyor"

Protokolde en önde yer alan çocukların yüzlerindeki mutluluk ifadelerine de yansıyor. Mutluluğunu ifade eden bir çocuk, "Çok iyi buldum, çok güzeldi bütün parkurlara bindim" diye konuştu.

Bir diğer çocuk ise "Festival çok güzeldi, çok beğendim. Çok güzel etkinlikler vardı. Halk oyunları vardı, her şey çok güzeldi. En çok sihirbaz gösterisini beğendim. Bir de yüzümüzü boyuyorlardı, onu çok beğendim. Bizim ara yıl tatilimizde çok güzel etkinlikler oldu. Çok güzeldi" diye konuştu.

Ara tatilde güzel bir hediye aldıklarını ifade eden bir diğer çocuk ise "Festivali çok sevdim. Ara tatilde bize çok güzel bir hediye oldu. Katıldım ama bunun kadar güzel bir festivale katılmadım" diye konuştu.

"Aileler Mutlu"

Çocukları ile mutlu zaman geçerin aileler ise yapılan çalışmadan memnun. Memnuniyetini ifade eden bir vatandaş, " Belediyemize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için güzel bir etkinlik olmuş. Pandemi dolayısıyla baya sıkılmıştık ama iyi geçti yani" diye konuştu.

Çocukların eğlendiğini ifade eden bir vatandaş ise " Çok güzel bir etkinlik, bugünün önem ve anlamını çok iyi ifade etmiş. Etkinliklerden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Erdemli 'ye çok yakışan durum oldu şuan. Çocuklarda çok eğleniyor şuan" diye konuştu.

Bir diğer vatandaş ise, " Çocuklar çok eğleniyor, çocukların çok hoşuna gitti" diye konuştu.

Öte yandan iki gün sürecek olan festivalin ikinci gününde, Erdemli Belediyesi tarafından çocuklar için bölgenin tarihi turistik yerlerine gezi düzenlenecek ve festival sona erecek

Www.erdemli.bel.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER