Gülnar’ın Kuş Üzümü ihracata başlandı

Ülkemizin kuş üzümü paketlenerek ihracata başlandı.

Gülnar’ın Kuş Üzümü ihracata başlandı

GÜLNAR’IMIZIN KUŞ ÜZÜMÜ PAKETLENEREK, İHRAÇ EDİLMEYE BAŞLANDI

Ülkemizin %75 kuş üzümü ihtiyacını karşılayan Gülnar’ımızın kuş üzümü ihraç edilmeye başlandı.

Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinde çalışmalar hızla sürerken Gülnar’ın kuş üzümü paketlenerek ihracata başlandı.

Gülnar İlçesi Üçoluk, Çukurasma, Tozkovan mahalleleri başta olmak üzere kısmen Kurbağa, Konur, mahallelerinde üretilen Gülnar’ın kuş üzümü, Gülnar İlçe Kaymakamı Sayın Yunus Emre BAYRAKLI, Gülnar Belediye Başkanı Sayın Alpaslan ÜNÜVAR, Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Tevfik KALEMCİ, Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ali Nazım EKEN, Gülnar Çukurasma, Tozkovan, Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sayın Hayrettin ÇAY, Çukurasma Mahallesi Muhtarı Sayın Mehmet CAN, Üçoluk Mahallesi Muhtarı Sayın Resul BIYIK ve Kooperatif üyelerinin katılımıyla Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinden ihracata gönderildi.

Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Gülnar Belediye Başkanımız Sayın Alpaslan ÜNÜVAR " İlçemiz Türkiye Kişniş üzümü üretiminin %75’ini tek başına karşılıyor. Üretim kadar paketleme ve eleme tesisinin de önemli olduğu için el birliğiyle ilçemize bu tesisi kazandırdık. Bugün de Gülnar’ımızın kuş üzümü ihracatını Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinden gerçekleştirdik. En iyisinin ilçemizde yetiştiği kuş üzümümüzü tüm dünyaya daha iyi tanıtıp, pazarlayacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gülnar’ımıza, halkımıza, üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Www.gulnar.bel.tr

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER