Zamlara etiket dayanmıyor!

Temel gıda ve tüketim ürünlerine günlük gelen zamlara, artık raflardaki fiyat etiketleri de dayanmıyor.

Zamlara etiket dayanmıyor!

Gittikçe derinleşen hayat pahalılığı ve artan enflasyon sebebiyle iğneden ipliğe, temel gıdadan giyime kadar her geçen gün üst üste gelen zamlara artık raflardaki etiketler de direnemiyor. Eskiden aylık veya bazen yıllık olarak değişen ürünlerin fiyat etiketleri, artık günlük olarak değişiyor. Çoğu market ve mağazalar peş peşe gelen zamların takibini yapmakta zorlanırken, kimi zaman ürünlerin fiyatları eski haliyle kalıyor. Bunun sonucunda da alıcılar kasada raflardan farklı fiyatlarla karşılaşıyor. Satıcılara sebebini sorduklarında ise, “Her gün zam geliyor, artık yetişemiyoruz” cevabını alıyor.

“RAFTAKİ FİYATLAR KASAYLA UYUŞMUYOR”

Mersin’in Mezitli ilçesinde alışveriş yaptığı bir markette bu durumla karşılaşınca isyan eden Adem Özcan isimli vatandaş,  “Markete alışverişe gittiğimizde çoğu zaman fiş kontrolü yapmıyoruz. Mezitli’de bir markette birkaç defa aksilik yaşayınca kontrolü sıkılaştırmaya başladım. Aynı markette yaşadığım dördüncü olay! Bir adet sinek ilacı aldım tüm fiyatlara bakarak! Bir markada indirim kartı ile 16 lira iken kasada 55 lira çıktı, iptal ettirdim marketten çıktım. Tekrar içeri girdim yetkili bir personel çağırdım raftaki etiketlere baktık hiçbiri tutmuyor! Başka marka olandan almaya karar verdim, etikette 17,9 iken kasada 19 TL çıktı. Bu etiketler neden denetlenmez? Her defasında uyardım yetkiliyi, fark etmeden ne kadar fazla ödedik kaç kere diye. Bahane hep aynı ‘fiyatlar sürekli değişiyor yetişemiyoruz.’ Bunun bahane olmadığını gerekirse yeterli eleman çalıştırmaları gerektiğini söyledim. Lütfen sizler de dikkat edin fiyat listelerine art niyet olmayabilir ama kasadaki çıkan rakamla cepteki denk gelmeyebilir” ifadelerini kullandı. Aynı durumu yaşayan Fatma Duran da, “Tam 4 kez yaşadım bu durumu. 8 TL’lik krema kasadan 27 TL olarak geçmiş eve gelince fark ettim geri döndüm iade için kasiyeri ürünün bulunduğu rafa götürdüm hiç bir şey demedi. Bir hafta geçmeden aynı markette aynı olay yine başıma geldi. Kasada fark ettim ama ödemeyi yapmıştım. Yine para iadesi yok” dedi.

“ETİKET YETİŞMİYOR”

Meryem Elitemiz ise, “Maalesef bende dün bir marketten fiyatına bakarak biber aldım etikette fiyatı 8,90 TL yazıyordu 3-4 tane aldım 2,5 TL geldi fişe baktım 15,90 TL yazıyordu. Kasaya döndüm ben bu biberden almadım benim aldığım biberin kilosu 8.90 TL dedim aldığım yeri gösterdim müdürü çağırdılar geldi ‘1 lira için mi laf ediyorsunuz zaten 2 liralık almışsınız bunu da mı kontrol ediyorsunuz’ dedi. Bende ‘ben o 2 lira ile ekmek bile alamıyorken neden hakkımı aramayayım? Etiket ayrı kasa ayrı’ dedim ‘etiketi değişmemiş’ kusura bakmayın dedi. ‘Bakarım bu kaçıncı oldu o zaman etiketleri zamanında değiştirin’ dedim. Çıktım bozuldular suratları asıldı ama yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. Satıcıların artık etiket değiştirmeye yetişemediklerini aktaran Fatih Özgişi, “Ben de market çalışanlarının etiket yetiştiremediğine şahit oldum, dışardan arkadaşlarını falan çağırıyorlar her gün. Yardım et her gün fiyat değişiyor diye” dedi.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER