Opel ve Vauxhall ile ileriye taşıyor

TotalEnergies

Opel ve Vauxhall ile ileriye taşıyor

TotalEnergies, Peugeot, Citroën ve DS Automobiles ile yenilediği

global iş ortaklığını, Opel ve Vauxhall ile ileriye taşıyor

İstanbul, 29 Haziran 2021 - TotalEnergies ve Stellantis, Peugeot, Citroën ve DS Automobiles markalarına yönelik iş ortaklıklarının önümüzdeki beş yıl için yenilendiğini duyurdu. İki grup, ortaklığın ayrıca Opel ve Vauxhall'ı da kapsayacak şekilde genişlemesiyle yeni bir sayfa da açıyor. Bu global iş birliği anlaşması beş temel alanı kapsayacak:

•Sürdürülebilir gelişim ve inovasyon açısından ortak Ar-Ge hedefleri doğrultusunda, yeni elektrikli motorlar ve bileşenleri gibi özellikle yeni mobilite modelleri için özel olarak optimize edilmiş düşük karbonlu veya biyo kaynaklı yakıtlar, madeni yağlar, bataryalar ve sıvılar kapsamında genişleyen araştırma ve geliştirme iş birliği.

•Dünya genelinde ilgili beş Stellantis Group markasının tesislerinde üretilen araçlar için TotalEnergies tarafından sağlanan "ilk dolum" yağları.

•Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel ve Vauxhall markalarının satış sonrası ve servis ağlarına özel Quartz Madeni Yağları tavsiyesi. Yetkili servis uzmanları, bu beş araç markasının motorları için özel olarak geliştirilmiş, performans, güvenilirlik ve yakıt tasarrufu garanti eden TotalEnergies'in üstün teknolojili motor yağlarına erişebilecek.

•Çeşitli elektrikli ve hibrit programlarına özel olarak odaklanarak gerçekleşecek teknik ve sportif iş birliği içeren otomobil yarışları:

Peugeot'nun 24 Hours of Le Mans ve FIA-Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'na hibrit prototiplere ilişkin Hypercar (Hiper otomobil) kategorisinde geri dönüşü ile Peugeot Sport ile TotalEnergies arasında, yan kuruluşu SAFT vasıtasıyla gerçekleşen iş birliği ile bataryaların tasarımı ve özel madeni yağların geliştirilmesi.

Quartz EV Fluid yağ serisinin geliştirilmesiyle birlikte tek kişilik elektrikli otomobil yarışı olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda unvan sahibi DS-TECHEETAH takımına sürekli destek.

Opel Motorsport ile ilk elektrikli ralli dünya kupası olan Opel Corsa-e Ralli Şampiyonası'nı başlatan yeni bir ortaklık.

•Mobilite ve Elektrikli Araç şarjı, bu iş ortaklığının yeni bir bileşeni. Stellantis'in Mobilite Markası Free2Move, Paris'teki araç paylaşım etkinliğinde TotalEnergies tarafından işletilen şarj istasyonları ağını kullanacak. Daha basit elektrikli mobilite ile ilgili diğer öneriler de değerlendirilme aşamasında bulunuyor.

TotalEnergies Marketing & Services Başkanı Alexis Vovk, görüşlerini şöyle dile getirdi: "Partnerimizin uzun süredir devam eden ve yenilenen güveninden gurur duyuyor ve bu iş birliğini elektrikli otomobil mobilitesine ve Opel ve Vauxhall markaları için madeni yağ tedariğine genişletmekten memnuniyet duyuyoruz. Müşteriyi stratejilerimizin merkezine her zamankinden daha fazla yerleştirerek, bu yenileme her iki grup tarafından paylaşılan takım ruhu, performans ve inovasyon tutkusu değerlerini gösteriyor. Bu geniş kapsamlı ortaklık, aynı zamanda, elektrikli mobiliteyi herkes için erişilebilir hale getirme konusundaki ortak isteğimizi de ortaya koyuyor ve böylece uzmanlığımızı iklim sorununun çözümüne yönelik taahhütlerimizin hizmetine sunuyor."

Stellantis Satış ve Pazarlama Direktörü Thierry Koskas ise konuyla ilgili "TotalEnergies ile iş birliğimizi güçlendirmekten gurur duyuyoruz. Yüksek performanslı bataryalarda başlatılan gelişmiş sıvı teknolojileri ve ortak geliştirme çalışmaları, işimiz için büyük teknolojik gelişme niteliğinde ve müşterilerimiz ve motor sporları için geleceğin mobilite çözümlerini sunacak" diye konuştu.

***

TotalEnergies Hakkında

TotalEnergies, global ölçekte petrol, biyoyakıtlar, doğalgaz, yeşil gazlar, yenilebilir enerjiler ve elektrik üretimi ve pazarlaması yapan büyük bir enerji şirketidir. 105.000'i aşkın çalışan daha ulaşılabilir, daha temiz ve mümkün olduğunca çok insanın erişebildiği enerjiyi sağlamak için çalışmaktadır. 130'un üzerinde ülkede faaliyet gösteren TotalEnergies, insanların refahına katkıda bulunmak amacıyla sürdürülebilir kalkınmanın tüm boyutlarını projelerinin ve faaliyetlerinin merkezine koymaktadır.

TotalEnergies & Lubricants Hakkında

TotalEnergies, alanında lider bir global madeni yağ üreticisi ve pazarlamacısıdır. Dünya genelinde 42 üretim tesisi ve 5.800'den fazla çalışanı bulunmakta olup, 150 ülkede ürünlerinin dağıtımını gerçekleştirmektedir. TotalEnergies'in madeni yağ faaliyetleri, 130'dan fazla araştırmacı tarafından Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen yenilikçi, verimli ve çevreye duyarlı ürün ve hizmetler sunmaktadır. TotalEnergies, otomotiv, endüstri ve denizcilik pazarlarında tercih edilen bir iş ortağıdır.

Stellantis Hakkında

Stellantis, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden birisi olup ayırt edici, ulaşılabilir ve güvenilir mobilite çözümleri ile hareket özgürlüğü sunma konusundaki net vizyonu amaç edinmiş bir mobilite sağlayıcısıdır. Grubun zengin mirası ve geniş coğrafi varlığına ek olarak en güçlü yönleri, sürdürülebilir performansında, deneyiminde ve dünya genelinde hizmet veren çalışanlarının geniş kapsamlı yeteneklerinde yatmaktadır. Stellantis, markalara tutku veren ve çalışanlara ve müşterilere eşit şekilde hitap eden rekabetçi bir ruh aşılayan vizyonerler tarafından kurulmuş geniş ve ikonik marka portföyünden yararlanır. Stellantis, tüm paydaşlar ve faaliyet gösterdiği topluluklar için katma değer oluştururken en büyük değil, en iyi olmayı hedeflemektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2021, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER