Altın 4 buçuk ayın en düşüğüne geriledi

Altının onsu uluslararası piyasada düşüşünü hızlandırdı ve şu dakikalarda 21 Ağustos 2012 tarihinden beri gördüğü en düşük seviye olan 1.627 dolara geriledi.

Altın 4 buçuk ayın en düşüğüne geriledi

Stratejist Ahmet Mergen dün gece açıklanan FED tutanaklarından sonra piyasaların çok şaşırdığını belirterek, ''Şimdiye kadar sırtını Fed'in kolay para ve ucuz dolar politikasına dayayanlar yakında bu durumun değişebileceğini öğrendi'' dedi.

ABD'de Şubat ayının mali uçurum probleminin harcamalar kısmına ait görüşmeler ile geçeceğini hatırlatan Mergen ''Bütçe problemlerinin üstüne Fed'in geçen toplantıda parasal genişlemeye son verme konusunu tartışmış olması 'FED ne yapmaya çalışıyor?' sorusunu ortaya atmış oldu ve bu da tedirginliği artırdı'' değerlendirmesini yaptı.

Fed'in daha önce ekonomide düzelme görene kadar ve işsizlik oranının da yüzde 7,5'in altına inene kadar genişleme politikasına devam edeceğini belirttiğini anımsatan Mergen, dünkü toplantı tutanaklarındaki tartışmaların, beklenenden erken olduğu için sürpriz olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Mergen, altının onsunda teknik olarak 1.670 dolar desteğinin aşağı yönlü kırılmasının, düşüşün hızlanmasına neden olduğuna dikkati çekerek, şu andan itibaren ise 1.635 dolar seviyesinin üzerine atıp atamayacağının takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER