Eli kopan işçi, işvereninden şikayetçi oldu

Kullanmasını bilmediği makinede çalışmaya zorlandığı iddia edilen plastik işçisi Mehmet Maden elinden oldu. Sağ bileği koparan Maden, şirkete dava açarak sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Eli kopan işçi, işvereninden şikayetçi oldu

İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde bulunan bir plastik şirketinde çalışan Mehmet Maden, iddiaya göre işverenin talimatı üzerine bilmediği bir makineyi kullanınca elinden oldu. Sağ elini makineye kaptıran Maden'in bileği yerinden koptu. Üst üste 3 ameliyat geçiren talihsiz işçinin eli tekrar yerine dikildi. Geçirdiği operasyonlara rağmen elini kullanamayan Maden, iş kazasından dolayı işverenden davacı oldu.

Kazanın gerçekleştiği 9 Ağustos'tan beri hala çalışıyor olarak gösterilen Maden, o tarihten bu yana çalıştığı şirketten hiç maaş almadığını ve elini kullanamadığı için çalıştırılmadığını belirtti. İşverenden şikayetçi olan Maden, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

9 Ağustos'ta iş kazası geçirdiğini belirten Mehmet Maden, “İkitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde çalışıyordum. Ramazan dolayısıyla sabah 07.00'de işbaşı yaptım. 08.00'e kadar kendi bölümümde çalıştım. Saat 08.00'den sonra müdür aşağı bölüme geç dedi. Bilmediğim bir bölümdü. Saat 09.30 ile 10.00 arası bileğimi makineye kaptırdım. Makine çalışıyordu. Bağırdım ‘Bileğim koptu, makineyi durdurun' dedim. O tarihten beri bana maaş vermediler. 10 gün hastanede kaldım.

Eşime ‘Benden davacı olduğunuz için size bir şey yapamam' demiş. Eşime dahi sormamışlar, yiyecek ekmeğiniz var mı, çocuğun okul harçlığı var mı diye sormamışlar. Şuan beni çalışıyor gösteriyorlar ama maaş vermiyorlar. Çıkışımı da vermedi” diye konuştu.

Esenler'de eşi ve 9 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Maden, hasta olan eşinin de çalışmaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Sağlık durumu yüzünden maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Maden, “Doktor bana 20 gün rapor verdi. Onun parasıyla geçiniyorum. Kiracıyım, 3 senedir burada oturuyorum. Başka bir gelirim yok. Eşim zaten hasta. 9 yaşında bir kız çocuğum var. 3'üncü sınıfa gidiyor. Öğretmen yardımcı oluyor. Ben ne yapayım şimdi? Adam mı öldürmeliyim” dedi.

İşverenin davadan vazgeçmesi halinde kendisine para teklif ettiğini ileri süren Mehmet Maden, “Bana 5 milyar para vereyim, davadan vazgeç diyorlar. Benim elimin bedeli 5 milyar mı? Tek isteğim adalet yerini bulsun. Maaşım 1 milyar 100 TL, ama o günden beri para almadım.

Parmaklarım hiç çalışmıyor. Kalem dahi tutamıyorum. Üç ameliyat geçirdim. Mahalledeki komşuların yardımıyla duruyorum” diye konuştu.
Maden, yetkililerden suçluların cezalandırılmasını ve yapabileceği bir iş istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER