Nükleer Karşıtı Eyleme Arı Engeli

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesinde yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santralini protesto için gelen Mersin Nükleer Karşıt Platform üyelerinden birini arı sokması nedeniyle eylem kısa sürdü.Jandarma ve Çevik Kuvvet ekiplerinin...

Nükleer Karşıtı Eyleme Arı Engeli
Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesinde yapılacak olan Akkuyu Nükleer Santralini protesto için gelen Mersin Nükleer Karşıt Platform üyelerinden birini arı sokması nedeniyle eylem kısa sürdü.
Jandarma ve Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında Akkuyu Nükleer Santral kapısının önüne gelen Eylemciler “Nükleer santral istemiyoruz” “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganları attılar. Bu sırada eylemcilerden birini arı sokması nedeniyle kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylemcinin arı sokmasına karşı alerjisi olduğu tespit edilirken, eylemciler olay yerine 112 Acil Ambulans çağırdı. Nükleer Santral yapılacak alanın içerisinde hazır bekletilen 112 doktoru tarafından ambulansa alınmak istenen eylemciye diğer eylemciler tepki göstererek tedavinin dışarıda yapılmasını istediler. Bunun üzerine Akkuyu Nükleer santral içerisinden ambulans dışarıya çıkartıldı. Arı sokan eylemciye dışarıda tedavi uygulandı.
Atılan sloganların ardından Akkuyu NGS Santral kapısı önünde oturarak kitap okuyan eylemciler Nükleer Destan, Çernobil Halk Mahkemesi, Nükleer Enerji Çözüm Değil kitaplarını okuduktan sonra olaysız şekilde ayrıldılar.
Alerjisi olan bir eylemciyi arı sokması nedeniyle eylem kısa sürerken NKP Üyeleri 16 Ağustos 2015 tarihine kadar Büyükeceli Mahallesinde kalacaklarını belirttiler.
Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Gazi Düz yaptığı açıklamada, “Bizler hayatın olağan akışına ayak uydurmaya çalışırken, devletler ve devletlere egemen olanlar sürekli yanlış yapıyorlar. İnsanlık yapılan bu yanlışlardan acı dersler çıkarırken, devletler yeni yanlışlar, yeni savaşlar, yeni acılar yaratmak peşinde koşuyor. Atom bombası doğaya, yaşama ve insanlığa karşı yapılan en büyük yanlışlardan biriydi. Bundan 70 yıl önce ABD 2. dünya savaşının bir gereği olmadığı halde sırf egemenliğini ilan etmek amacıyla Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atarak yüz binlerce insanın ölümüne sebep oldu. İnsanlığın nükleer belasıyla ilk defa karşılaşmak zorunda kaldığı bu büyük felakette ölen, acı çeken, sakat kalan bütün insan kardeşlerimizin anısı önünde, felaketin yıl dönümü olan bugün burada Akkuyu Nükleer barbarlığı bir kere daha lanetliyoruz” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER