Hassas işler, Hilti'nin Yazılım'ına emanet

Dijitalleşen inşaat sahalarının son teknoloji yazılımı PROFIS Engineering ile verimli, hatasız ve kârlı süreçler mümkün.

Hassas  işler, Hilti'nin Yazılım'ına emanet

Dijitalleşen inşaat sahalarının son teknoloji yazılımı PROFIS Engineering ile verimli, hatasız ve kârlı süreçler mümkün

Şantiyede hassas işler Hilti'nin Yazılım'ına emanet

İnşaat sektörü dijital dinamiklere kolay ve hızlı adapte olabilen esnek bir endüstri olarak dijital dönüşümün nominal faydalarından yararlanmaya başladı. Tehlikeli iş kolları arasında gösterilen inşaat sahalarında güvenliği maksimize edecek, karmaşık iş süreçlerini kolaylaştıracak, insan iş gücüne destek olacak ve prosesleri hızlandıracak dijital alt yapılar, inşaat ekosisteminde giderek daha fazla öne çıkıyor. Rekabetçi kalma, pazar payını koruma ve artırma, maliyeti düşürürken verimliliği maksimize etme, kaliteli hizmet, bütçe planlamasına uygun ve zamanında proje teslimi ile maksimum güvenlik gibi konularda dijital dönüşüme büyük iş düşüyor. Bütünleşik hizmet kapsamıyla inşaat profesyonellerinin iş ortağı olmayı hedefleyen Hilti ise geliştirdiği yazılımlarla şantiyelerdeki ve proje ofislerindeki süreçleri çok daha verimli ve etkin hale getirerek sektördeki dijital dönüşüme öncülük ediyor.

Sadece ürün ve hizmet sunmanın ötesinde sürdürülebilir değer yaratmayı misyon edinen Hilti, sektörün değişen ihtiyaçlarına dijital çözümleriyle yanıt veriyor. Ankraj uygulama tasarımları için geliştirilen bulut tabanlı yazılımı PROFIS Engineering ile tek bir platform üzerinden bağlantı elemanlarının tasarım süreçlerini dijitalleştiren Hilti, inşaat sahalarını geleceğe hazırlıyor. Hilti'nin 'İş Ortağı' olma prensibinin bir ürünü olan PROFIS Engineering, inşaat profesyonellerin en karmaşık ve zorlu bağlantı detaylarına sahip projelerin bile üstesinden kolaylıkla gelmelerini sağlıyor. Tasarım süresini kısaltan ve üretkenliği artıran bu yazılım, gelişmiş hesaplama yeteneği sayesinde inşaat sahalarındaki hata riskini minimize ederek kesin çözümler sunuyor.

PROFIS Engineering ile hataya yer yok

Tasarım ofislerinde, yüklenici firmalarda ve şantiyelerde çalışan mühendisler için ihtiyaca özel çözümler sunan PROFIS Engineering yazılımı, uygulama sahasına giden bilgi akışını kolaylaştırarak hem tasarımdaki hem de uygulamadaki hataları minimize ediyor. SAP 2000, STAAD.PRO gibi yapısal analiz yazılımlarından PROFIS yazılımına otomatik yük transferi yapılarak mühendislerin doğruluğu artırmasına ve zaman tasarrufu sağlamasına yardımcı oluyor. Yüklenici firmalar ise TS EN 1992-4'e uygun olarak tüm bağlantı elemanlarının yük hesaplarını kontrol edip, kapsamlı rapor oluşturabiliyor. Rijit ve esnek taban plaka analizi sayesinde spesifikasyonların doğruluğundan emin olmayı sağlayan bu yazılım, bulut tabanlı olduğu için internet bağlantısı üzerinden tek bir sistemle kontrol edilebiliyor. Verileri güncel olarak tutan bulut tabanlı platform, tasarımlara istenilen cihazdan ve istenilen yerden erişmeyi sağlıyor.

Her süreçte en güvenilir çözüm ortağı

Hilti'nin PROFIS Engineering yazılımı, gelişmiş özellikleri sayesinde inşaat sahalarının birçok noktasında verimli ve güvenli bir çalışma prosedürü yaratıyor. Beton ve tuğlada kullanılan ankraj sabitleme tasarımında kullanılabilen bu yazılım, betona monte edilen bağlantı elemanlarının tasarımında da inşaat profesyonellerinin işini kolaylaştırıyor. Ankrajların ve taban plakalarının CAD/BIM modelleri için gerekli yol haritasını oluşturan PROFIS Engineering; mekanik ve kimyasal ankraj elemanlarının optimum bir şekilde boylarının ve adetlerinin belirlenmesi, malzeme listelerinin çıkarılması ve hesaplanmasında da görev alıyor. Ankraj tipi ve boyutları, taban plakası ve ankraj yerleşimlerinin kontrolünü yönetebilen bu yazılım sayesinde Hilti, şantiyelerin dijital çözüm ortağı olarak süreçlere hız kazandırıyor.

Daha hızlı hesap, daha kesin çözüm

En zorlu ankrajlama projelerini kolaylaştıran PROFIS Engineering; beton malzemesi, taban plakası, kaynak ve takviye gibi çelik-beton bağlantılarındaki farklı elemanların hesaplamalarını ve analizlerini iterasyon yöntemi ile yapıp, hesaplara ait dokümantasyonu sağlayabiliyor. En yeni teknolojiye sahip bu yazılım, kullanıcıların ilgili hesaplamaları tek bir yazılım üzerinden yapabilmesini sağlıyor. Ankraj ve taban plakası hesaplarının birleştirilmesi, toplam dizayn süresini de önemli ölçüde kısaltıyor. Hesaplama yeteneğiyle inşaat süreçlerini ciddi oranda kolaylaştıran ve zaman avantajı sağlayan yazılım, sonradan bağlanan ankrajlar, taban plakası, berkitmeler ve kaynaklar dahil bütün bağlantı detayının analizini de yapabiliyor. Tüm bağlantıyı modelleme, hesaplama ve raporunu kolaylıkla oluşturma imkanı sunuyor.

İş ortağı modeli ile bir yazılımdan çok daha fazlası

Tasarımdan proje teslimine kadar iş ortağı olarak inşaat profesyonellerinin yanında yer alan Hilti, PROFIS Engineering yazılımı kapsamında mühendislik ekibi ve teknik uzmanlarıyla ilgili tasarım metodolojisi ve yönetmelik hükümleri hakkında eğitimler de veriyor. Doğru bağlantı elemanını seçmek yalnızca inşaat sırasında değil, tasarım aşamasında da zamandan ve paradan tasarruf etmeyi, istenmeyen sürprizlerden kaçınmayı sağlıyor. Ankrajlar ve bağlantı tiplerinden tasarım esasları ve konseptlerine, gerçek hayattan örnekler ve yazılım uygulamalarından verimli ürün seçimi ve tasarım optimizasyonuna kadar birçok konu zengin eğitim modülü içinde yer alıyor. İş ortağı olma misyonunun gerekliliği olarak verilen bu hizmet, inşaat profesyonellerinin yetkinliklerini geliştirmelerinde, ilgili yönetmelik ve onaylara hâkim olmalarında ve saha uygulamalarında deneyim elde etmelerinde önemli kazanımlar sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER