AOSB Üniversite işbirliği çalışmaları..

AOSB İkinci Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı

AOSB Üniversite işbirliği çalışmaları..

AOSB Üniversite işbirliği çalışmalarına devam ediliyor.

AOSB İkinci Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nün (AOSB) düzenlemiş olduğu , AR-GE ve Tasarım Merkezleri bulunan firmaların katılım sağladığı 2. AR-GE ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısı 01.07.2021 tarihinde AOSB Bölge Müdürlüğü Restoranında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya AOSB Bölge Müdürü Ersin AKPINAR, Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr.Tuğçe DEMİRDELEN, TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim DAL , TTO Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Manolya GÜLDÜREK ve AOSB firmaları katılım sağlamıştır. Ayrıca toplantımıza TEMSA firması AR-GE Grup Müdürü Murat DEMİRDÜZEN ve AR-GE Bölüm Müdürü Serkan MEZARCIÖZ, Limkon Firmasından firma yetkilileri Oğuz ŞERİFOĞLU ve Hasan TUNÇAY da konuk olarak toplantıya katılım sağlamıştır.

AOSB Firmalarından BOSSA, Ulusoy Tekstil, Kimteks, Makinsan, Zahit Alüminyum, Beta Trafo, Çukurova Silo, Barış Teknolojik, Beta Gıda, Eksoy Kimya, Güney Çelik Hasır, Oğuz Tekstil ve bu firmaların 30 firma yetkililerinin katılım sağladığı toplantıda,

*AR-GE ve Tasarım Merkezlerinin arttırılması ve geliştirilmesi,

*Üniversite-Sanayi İşbirliklerinin arttırılması,

Firmalar arası işbirliklerinin sağlanması ve ortak projeler ortaya çıkarılması,

*Ulusal ve Uluslararası Projeler üzerine çalışılması,

*Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları konusunda karşılaşılan sorunlar ve bunların çözülmesi

*Konularında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulmuştur.

AOSB Bölge Müdürü Ersin AKPINAR ve Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe DEMİRDELEN; AR-GE ve Tasarım Merkezlerinin sayılarının ve Üniversite-Sanayi İşbirliğinin arttırılması konularında firmalara desteğe açık olduklarını belirterek, bu tip toplantıların belirli aralıklarla devam edeceğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER