Meslek Lisesi Öğrencileri İngilizce Şenliği Düzenledi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle dil eğitimi için İngiltere’nin başkenti Londra’da University College London Yaz Okulu’na giden Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizceye hakimiyetlerini düzenledikleri...

Meslek Lisesi Öğrencileri İngilizce Şenliği Düzenledi
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle dil eğitimi için İngiltere’nin başkenti Londra’da University College London Yaz Okulu’na giden Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizceye hakimiyetlerini düzenledikleri İngilizce Şenliği ile ortaya koydular.
MTSO’nun Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Dersi Zümresi ile son 4 yıldır gerçekleştirdiği ‘Yabancı Dili Konuşan Meslek Lisesi Öğrencileri’ Projesi sonuç verdi. Devam eden proje kapsamında, yabancı dil eğitimine büyük önem veren okulda English Fest (İngilizce Şenliği) düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, 9-10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı gösterilere ilgi yoğundu. Şenliğe, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, Kadri Şaman MTSO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nural Geyik, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.
Biri Amerikalı olmak üzere 5 İngilizce öğretmeni denetiminde yaklaşık 30 öğrencinin bir yıl boyunca hazırladığı gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı. İngilizce sunum yapılan festivalde öğrenciler, kendilerinin yazıp oynadıkları İngilizce piyesleri sahnelemelerinin yanı sıra, yine Nasrettin Hoca fıkrasından Atatürk’ün hayatına, Türkçe şarkıların İngilizce çevirisinden katıldıkları yurtdışı eğitimlerin sunumuna, popüler İngilizce şarkıların seslendirilmesine kadar birçok etkinliğe imza attı.
Öğrencilerin İngilizceyi çok iyi kullandıklarını ve yabancı dile hakim olduklarını söyleyen MTSO Başkanı Aşut, “Gençlerimiz, İngilizce tiyatro oyunlar sergiledi, şarkılar söyledi, sunumlar yaptı. Bu güzel, anlamlı ve keyifli festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER