Yüksekokulda “Gastronomi Etkinliği”

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Gastronomi Etkinliği” kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciği Bölümü öğrencileri, Türkiye’nin 81 ilinin hafızalarda yer eden tatlarından oluşan yaklaşık onlarca...

Yüksekokulda “Gastronomi Etkinliği”
Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Gastronomi Etkinliği” kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciği Bölümü öğrencileri, Türkiye’nin 81 ilinin hafızalarda yer eden tatlarından oluşan yaklaşık onlarca çeşit yemeği hazırlayarak etkinliğe gelen konuklara ve öğrenci arkadaşlarına ikram etti.
Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından organize edilen “Gastronomi Şöleni” etkinliği yüksekokul binasında başarı ile gerçekleştirildi. Öğretim Görevlisi Cengiz Urbaş koordinatörlüğünde yapılan organizasyonda öğrenciler tarafından 81 ilden değişik çeşitlerde yemek yapılarak misafirlere ikram edildi. Ayrıca organizasyon içerisinde yüksekokulun bütün bölümlerinden birer öğrencinin katıldığı k katıldığı bir yemek yarışması da düzenlendi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Mustafa Karaduman uygulamalı derslerin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını bu nedenle öğrencilerin teorik bilgilerinin geliştirilmesi için bu tarz faaliyetlerin yüksekokul müdürlüğü tarafından desteklendiği ve teşvik edildiğini belirterek, katılan konuklara teşekkür etti.
Müdür Karaduman, öğrencilerin turizm sektörüne daha donanımlı olarak yetişmesi için bu etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Düzenlediğimiz Gastronomi Etkinliği’nde ülkemizin 81 ilinin tüm lezzetlerini bu güzel ortamda tatma fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin kendilerine güvenlerinin artması ve mezun olmadan önce sektörde tecrübe kazanmaları için önemli bir fırsat olan bu etkinlik, inanıyorum ki onlara hayatları boyunca unutamayacağı tecrübeler kazandıracaktır” dedi.
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Kürşad Sayın ise bölüm olarak yüksekokul müdürlüğünün desteği ve öğretim elemanları koordinatörlüğünde öğrencilerin her yıl ulusal ve uluslararası konferans, seminer ve panel organizasyonları, teknik geziler, gastronomi şöleni, aşçılık yarışmaları, animasyon gösterileri gibi bir çok faaliyeti gerçekleştirdiklerini ayrıca bölgede turizmin geliştirilmesi amacı ile yapılan bütün organizasyonlarda yer aldıklarını, bölgede bulunan turizm derneklerine her türlü faaliyetleri için destek sağladıklarını, bölgede gerçekleşen turizm faaliyetlerinin düzenleme komitesinde yer alarak ellerinden geldiğince bölge turizminin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER