Can, Tarsus’ta İlki Gerçekleştirdi

Mersin’in Tarsus ilçesinde, “Birlikte Yönetiyoruz” sloganıyla hareket eden Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, CHP İlçe Başkanı Ali İlk, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul...

Can, Tarsus’ta İlki Gerçekleştirdi
Mersin’in Tarsus ilçesinde, “Birlikte Yönetiyoruz” sloganıyla hareket eden Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediye Meclisinde grubu bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, CHP İlçe Başkanı Ali İlk, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, siyasi parti meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yaptı.
Başkan Can, tamamlanan, devam eden ve yapımına başlanacak olan projeleri anlattı. Can, Tarsus ortak paydasında birleşip, sevgi ve saygı çerçevesinde konuşarak, anlaşarak Tarsus’a hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.
Projelerinden ziyade kardeşliği bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini altını çizen Başkan Can, Tarsus’ta huzurun devam etmesi öncelik görevleri olduğunu söyledi. Can, “Bugün burada siyasetten ziyade, ortak noktamız Tarsus’umuz için, yaptıklarımızı, devam eden işlerimizi ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız. Sizlerinde fikirlerini alacağız. Ben inanıyorum ki, meclisimizde grubu bulunan 3 siyasi partimizin, ilçe başkanlarıyla bugünü kararlaştırdık. Hepinize başta ilçe başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine ve Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizim niyetimiz Tarsus’umuzda ayrım yapmadan, ötekileştirmeden hizmet etmektir. Bence hizmetten önce en önemli husus kardeşliğimizin ve dostluğumuzun devam etmesidir. Biz bunu bugün başardık. Karşılıklı konuşarak sevgi ve saygı içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum” dedi.
Büyükşehir yasasıyla 179 mahalleden sorumlu olduklarını anlatan Başkan Can, şöyle devam etti:
“Belediye olarak bizler 1 Nisan’da göreve başladık. Büyükşehir yasası da bizim dönemimize denk geldi. Daha önceden Tarsus Belediyemizin 45 tane mahallesi vardı, yeni yasa ile birlikte bizlerin yetki alanı 179 tane mahalle oldu. Büyükşehir yasasıyla birlikte bizlerin yetkilerinin ve gelirlerinin bir kısmı büyükşehir’e geçti. Bunlar hal müdürlüğü, içme suyu ve kanalizasyon müdürlüğü, mezarlıklar müdürlüğü, mezbahane, otogar, otobüs işletmesi gibi müdürlükler Mersin Büyükşehir belediyesine geçti. Ayrıca 15 m’nin üzerindeki yollar ve caddeler büyükşehire geçti. 129 tane köyümüzdeki durumda aynı şekilde köy tüzel kişilikleri kalkıp mahalle statüsüne geçerek bizim mahallemiz haline geldiler. Kapanan 5 adet beldemizde bizim birer mahallemiz haline geldi. Toplamda 179 tane mahallemiz oldu. Bu 179 mahallemizin bazı hizmetleri bizde, bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir belediyesi sorumluluğuna geçti. Dünle bugünü kıyaslamak istemiyorum. Yasa geçtiğine göre bizlerin görevi bu yasaya uymak ve uygulamaktır. Ama nüfusumuzun fazla olmasından ötürü bu yasadan en çok etkilenen belediyelerden biri de Tarsus Belediyesi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Projeleri planlarlarken o mahallelerdeki muhtarların ve mahalle sakinlerinin taleplerinin göz önüne aldıklarını belirten Başkan Can, göreve geldikleri günden 11 hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek, 11 hizmeti anlattı.
Hizmetleri belirlerken Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak çalıştıklarını kaydeden Başkan Can, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz ile fikir alışverişinde bulunduktan sonra Atalar mahallesine yapmış olduğumuz ziyaretimizde Atalar Belediyesinin eski binası Büyükşehir’e ait. Ama biz Büyükşehir yada Tarsus Belediyesi olarak bakmıyoruz, yapılacak olan yapılması gereken nedir diye notlarımızı çıkardık” şekilde konuştu.
Hizmetlerinde hiçbir ayrım yapmadan, ötekileştirmeden ihtiyaçlar neyse belirlenip ona göre hareket ettiklerini belirten Başkan Can, tüm Tarsus genelindeki projelerini resimlerle ve animasyonlarla tek tek anlattı.
Sunumun ardından karşılıklı soru cevaplarla program sona erdi.
Başkan Can, toplantı sonunda katılımlarından dolayı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, CHP İlçe Başkanı Ali İlk, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, parti yöneticilerine ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER