Orman Haftası

Mersin’de Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu öğrencileri, ’Ormancılık Haftası’ dolasıyla fidan dikti.Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Orman Bölge Müdürü Abit Baca,...

Orman Haftası
Mersin’de Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu öğrencileri, ’Ormancılık Haftası’ dolasıyla fidan dikti.
Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas’ın da katıldığı etkinlikte, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından okul bahçesinde belirlenen yerlere fidan dikimi gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, 2002-2015 yılları arasında yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile ülke genelindeki orman varlığının yaklaşık 600 bin hektar artarak 28 milyon hektara ulaşıldığını, bu rakamla ülke orman alanının yüzde 28’e çıkarıldığını kaydetti.
Orman varlıklarını korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere emanet olarak bırakmak üzere bin 680 personel ile hizmet verdiklerini belirten Baca, yürüttükleri çalışmalar ile orman alanını yüzde 30’a çıkarmayı hedeflediklerini, bu hedefi gerçekleştirmek için orman alanlarına yönelik yaptıkları faaliyetlerin yanında, halkın orman bilincinin ve sevgisinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.
Baca’nın konuşmasının ardından ’Orman Haftası’ kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışması kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER