Demokrasiye Sahip Çıkmak Hepimizin Ortak Sorumluğu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ağustos ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; idareden gelen 22, komisyonlara havale edilen 17 olmak üzere toplam 39 madde görüşüldü.

Demokrasiye Sahip Çıkmak Hepimizin Ortak Sorumluğu

“Yaşananlardan, kentimiz ve demokrasi adına büyük üzüntü duydum”

Mersin gündemini geçen hafta en çok meşgul eden konulardan birisinin, 28 Temmuz’da gerçekleştirilen Akdeniz Belediye Meclisi’nin Olağanüstü Meclis Toplantısı’ndan önce HDP’li 5 Meclis Üyesi’nin gözaltına alınması olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz Bedriye Kuş ve Ali Tanrıverdi’nin de aralarında olduğu Akdeniz Belediyesi’nin 5 Meclis Üyesi, geçtiğimiz haftalarda gözaltına alındı ve 1 gün sonra serbest bırakıldılar. Son derece önemli kararların alınacağı Olağanüstü Meclis Toplantısı öncesinde, seçilmiş Meclis üyelerinin gözaltına alınmaları, Meclis’in işleyişini ve alınan kararları sakatlamıştır. Meclis üyeleri gözaltındayken, Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcümüzün tüm uyarılarına karşın, 38 üyeli Meclis’te salt çoğunluk bile sağlanamamışken, ısrarla toplantıya devam edilmesi ve kararların alınması, iyi niyetten ve demokratik tavırdan maalesef çok uzaktır. Yaşananlardan kentimiz ve demokrasi adına büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Mersin, huzurun barışın ve birliğin kentidir. Bu özelliği bozacak girişimlere fırsat vermemeliyiz. Bu değerlerimize ve demokrasimize sahip çıkmak, hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

“MESKİ, yasalar ne diyorsa onu uyguluyor”

Başkan Seçer, Meclis Toplantısı’nda Cumhur İttifakı’na mensup bir Meclis Üyesi’nin iş yerlerinde kaçak su kullandığına dair yapılan değerlendirmeler üzerine, “Anladığım kadarıyla, bu atık su bedeli cezası ve bu konuyla ilgili MESKİ daha önce yaptığı tutanakta şirketler arasında bir problem olduğunu görüyor. Onlarla ilgili yeni bir düzenleme yapıyor. Bu tip konuların bu şekilde tartışılmasının kimseye bir faydası yok. Eğer mevzuata uygun olmayan bir şekilde su kullanımı, atık su bedeli cezası varsa biz ceza tahakkuk ediyoruz. Belediye olsun, kamu kurumları olsun, şahıslar olsun hiç fark etmez” dedi.  Herkesin şebekeden alınan içme suyunun veya atık su mevzuatından kaynaklı bir abonelik konusunda, atık suyun vergisini ödemek zorunda olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Elbette yasalara uygun hareket etmeyene, gerekli müeyyideyi uygulayalım. Şimdi burada MESKİ hiçbir ayrım yapmadan bunu yapıyor. Kendi belediyemizin sayacında bile bir sorun varsa, biz ona ceza tahakkuk ediyoruz. Yasalar neyse uygulamaya çalışıyoruz. Biz de kurumumuzda, abonelik konusunda bir ciddiyeti sağlama peşindeyiz. MESKİ’nin de tavır ve davranışını böyle görmenizi istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Tren Garı’ndan GMK'ya kadar, İstiklal Caddesi’ni düzenliyoruz”

İstiklal Caddesi’nde düzenlenme çalışmaları başladığını da belirten Başkan Seçer, “Hazırlıklarını yapıyor arkadaşlar. Tren Garı’ndan GMK'ya kadar, İstiklal Caddesi’ni düzenliyoruz. Özgür Çocuk Parkı’na kadar tek yön, ondan sonra mevcut haliyle iki yön yapacağız zaten. MESKİ'nin yeni binasının, ya da yeni yaptığımız katlı otoparkın yanında Öğretmenevi var, orada da bir alan var. Biz de; ‘Milli Emlak burayı bize verirse, biz de Zafer Çarşısı’ndaki esnafa uygun ticari alanları hemen kısa bir sürede proje yapar, oluştururuz. Sonra da oradaki esnaflarımızı buraya alırız ve bu işi de böylece çözmüş oluruz’ dedik. Bu teklif ya da bu düşünce sizler tarafınızdan da biliniyor ve beklemedeyiz. Bu konuda biz girişimde bulunduk, yazılarını yazdık. En uygun yer bize orası geldi. Çünkü orası da kent merkezi. MESKİ'nin yeni binası da orada, katlı otopark da var” diye konuştu.

“Çarşının karışmasına ben karşıyım”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER