Büyükşehirden 17 bin badem fidanı dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, üreticilere destek amacıyla ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganıyla sürdürdüğü fidan dağıtımları devam ediyor.

Büyükşehirden 17 bin badem fidanı dağıtıldı

Bu kapsamda Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerindeki 93 mahallede 189’u kadın toplam 587 üreticiye, 17 bin 831 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında dağıtılan badem fidanları sayesinde, yaklaşık 600 dekar alanın badem üretimine kazandırılacağını kaydeden Gıda Mühendisi Özlem Gök, “Söz konusu proje ile Mersin’in mevcut tarımına ve üretim desenine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Kandemir: “Badem fidanlarına yoğun talep var”

Gülnar’da düzenlenen Badem Fidanı Dağıtım Töreni’nde üreticilerin mutluluk ve heyecanı gözlerine yansırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, “Burası, Mersin’in en kırsal bölgesi olan, yaklaşık 65 kilometreden içme suyu gelen, kırsalın ve susuz tarımın yoğun olduğu bir yer. O yüzden daha önceki yıllarda da denediğimiz badem fidanlarımızdan başarılı sonuçlar alınması nedeniyle, bu yıl da üreticilerimize tekrar dağıttık. Yoğun bir talep var, çok başarılı bir proje oldu” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER