Taksim Ziyaretçilerine Neler Vaat Ediyor?

İstanbul; Türkiye’nin resmi başkenti olmayabilir. Ancak, İstanbul; ülkemiz adına hayati öneme sahip olan bir şehirdir. Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği İstanbul’da yapılabilecek çok sayıda aktivite vardır.

Taksim Ziyaretçilerine Neler Vaat Ediyor?

İstanbul denildiği zaman akla doğal olarak Taksim gelir. Bilhassa iş amaçlı olarak İstanbul’a gelenlerin ilk adresi Taksim olur. Çünkü, burada farklı hizmet seçeneklerine sahip olan Taksim otelleri yer alır. Taksim otelleri arasından seçim yapmak zor olabilir. Bilhassa lüks otellerde kalmak adına hatrı sayılır bir para harcanmalıdır. Ancak, Türkiye’nin diğer yerlerindeki oteller gibi Taksim otellerinin de erken rezervasyon imkanı sunduğunu söylemek gerekir. Bir başka deyişle, yüzde 50 ve üzeri indirimler sayesinde avantajlı bir konaklama deneyimi yaşanır.

Taksim’de Ne Yapılır?

Yolunuz Taksim’e düştüyse son derece şanslısınız. Çünkü, Taksim’de yapabileceğiniz çok fazla şey bulunuyor. Gelin, Taksim gezilecek yerler listesine bir göz atalım!

  • Taksim Meydanı: İlk olarak Taksim Meydanı’na gitmelisiniz. Bilhassa Taksim Maksemi binasını mutlaka görmelisiniz.
  • Cumhuriyet Anıtı: 1928 yılında Roma’da inşa edilen anıt; yıllar sonra Taksim’e taşınmıştır. Cumhuriyet Anıtı’nda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında emeği olan isimlerin heykelleri yer alır.
  • Taksim Gezi Parkı: Taksim’de gezerken kendinizi bir anda yorgun hissetmiş olabilirsiniz. Bu noktada, Taksim Gezi Parkı’na gitmelisiniz. Kendinizi buradaki ağaçların altına atarak birkaç dakikalığına da olsa dinlenebilirsiniz.
  • İstiklal Caddesi: Taksim ile hatta İstanbul ile özdeşleşmiş yerlerden birisi de tahmin edebileceğiniz gibi İstiklal Caddesi! Caddeyi baştan sona kadar gezmelisiniz. Ara sokaklarda turlamalısınız. Ayrıca, buradaki restoran ve kafelerde bir şeyler yiyip içmek size de çok iyi gelebilir.
  • İnci Pastanesi: Taksim’in en özel yerlerinden birisidir. İstanbul’un hatta Türkiye’nin en güzel profiterolünü yapan bir pastanedir. Yolu Taksim’e düşen herkesin en az bir kere uğraması gereken bir yerdir. Ancak, Taksim dışında başka bir yerde şubesi bulunmaz. Ayrıca, kredi kartı ile yapılan ödemeyi kabul etmez.
  • Çiçek Pasajı: Taksim ile özdeşleşmiş bir yer olarak dikkat çeken Çiçek Pasajı; eğlenmek isteyenler için en doğru adrestir. Bünyesinde son derece şık mekanları barındırır. Güzel bir akşam yemeğinin ardından bir yerde eğlenmek isteyenlere hitap eder.

Taksim Otel Tavsiyeleri

Taksim oteller denildiği zaman insanların aklına lüks konaklama seçenekleri geliyor. Gerçekten de Taksim sınırları içerisinde birbirinden lüks oteller yer alır.

  • Radisson Blu Hotel İstanbul Pera: Beş yıldızlı Taksim otelleri arasında yer alır. 130 odalı bir oteldir.
  • The Elysium İstanbul: Şık ve lüks Taksim otel seçeneklerinden birisidir. 188 odasıyla hizmet verir.
  • Point Hotel Taksim: Birbirinden konforlu odalara sahip bir otel olmakla beraber kaliteden asla ödün vermez.
  • Feronya Hotel: Oda kahvaltı konsepti ile hizmet verir. Uygun fiyatlı Taksim otelleri arasında yer alır.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER