PSG'ye imza atan Messi'nin ilk sözleri

PSG'ye imza atan Messi'nin ilk sözleri: "çok eğlenceğiz"

PSG'ye imza atan Messi'nin ilk sözleri

Lionel Messi, PSG'de! Detaylar

PSG'ye imza atan Messi'nin ilk sözleri: çok eğlenceğiz

Barcelona ile sözleşmesi sona eren ve mali konular yüzünden yeniden sözleşme imzalamayan Lionel Messi takımdan ayrılmıştı. Gözyaşlarıyla Barça'ya veda eden Lionel Messi'nin yeni takımı belli oldu. Arjantinli süper yıldız PSG'ye imzayı attı ve formayı giydi. Messi'nin PSG'de giyeceği forma numarası da belli oldu

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Oldukça duygusal atmosferde geçen basın toplantısı sırasında Arjantinli yıldız gözyaşlarını tutamadı. Messi efsane futbolcuların ve takım arkadaşlarının da takip ettiği toplantıda "Ayrılmaya hazır değilim. Gerçekten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum.

"LA LIGA İZİN VERMEDİ"

Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim. Barcelona'da devam edemedim. Çünkü La Liga izin vermedi. Barcelona'da devam etmem engellendi" dedi.

MADDİ FEDAKARLIK YETERLİ OLMADI

Kulübünden kalmak için maddi anlamda fedakarlık yaptığını vurgulayan süper star, "Gazeteler yüzde 30 yazıyor ama aslında sözleşmemde yüzde 50'lik bir fedakarlık yapmayı teklif ettim ve bu yeterli olmadı" açıklamasını yaptı.

PSG'Yİ İLK KEZ AÇIKLADI

Paris Saint Germain'in ismini zikreden Messi, "Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Kimseye bir garanti vermedim ama Paris Saint Germain de ihtimaller arasında. Ayrılık haberi geldiğinde çok telefon aldım ama henüz anlaştığım bir yer yok" şeklinde konuştu.

2+1 YILLIK ANLAŞMA SAĞLADI

Fransız basınından L'Equipe'in haberine göre; Paris Saint Germain ve Lionel Messi arasındaki anlaşma sağlandı. Arjantinli futbolcu 2+1 yıllık anlaşmayı kabul etti. Messi'nin yıllık 35 milyon euro kazanacağı belirtildi.

BABASI ANLAŞMAYI DOĞRULADI

Arjantinli yıldızın babası Jorge Messi de oğlunun transferini doğruladı. Fransız basınına konuşan Jorge Messi, "Oğlum PSG ile anlaştı. Bugün sözleşme imzalayacak" ifadelerini kullandı.

MESSİ İMZA İÇİN PARİS'E UÇTU

Lionel Messi 21 yılının geçtiği Barcelona'dan ayrıldı. Yıldız futbolcu 2+1 yıllık sözleşme imzalamak üzere Paris'e uçtu.

MESSI PARIS'TE

PSG'ye transfer olan Lionel Messi'nin eşi Antonela Roccuzzo, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı. Barcelona'dan Paris'e uçtukları sırada Messi ile beraber fotoğraf yayınlayan Antonela, "Tüm ailemizle birlikte yeni bir maceraya başlıyoruz" mesajını yazdı. Messi'yi taşıyan özel uçak Paris'e iniş yaptı.

TARAFTARI SELAMLADI

Paris Saint Germain'in yeni transferi Lionel Messi, taraftarların büyük ilgisini gördü. Arjantinli futbolcu havaalanında kendisini bekleyen taraftarları selamladı

30 NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Lionel Messi, Paris Saint Germain'in stadını gezdi. Tanıtım filmi için PSG formasını giyen yıldız futbolcunun fotoğrafları basına sızdı. Messi'nin forma numarası ortaya çıktı. Arjantinli yıldız Fransız devinde 30 numaralı formayı giyecek!

'SABIRSIZLANIYORUM'

PSG'nin transferini resmen duyurduğu Lionel Messi açıklamalarda bulundu. Messi, "Kulübün vizyonu, benim hedeflerimle mükemmel derecede örtüşüyor. Burada ne kadar yetenekli bir oyuncu grubu ve teknik kadro olduğunu biliyorum. Parc des Princes'e çıkmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

'HARİKA ŞEYLER BAŞARMAYA HAZIRIM'

Messi, "Kariyerimdeki yeni sayfayı Paris'te açmak için sabırsızım. Kulübün vizyonu, benim hedeflerimle tamamen örtüşüyor. Bu takımın ve teknik kadronun ne kadar yetenekli olduğunun farkındayım. Harika şeyler başarmaya hazırım." şeklinde konuştu.

POCHETTINO İKNA ETTİ

Lionel Messi ve temsilcileri, Paris Saint-Germain ile tüm konularda anlaşma sağladı ve el sıkıştı. Messi, transferden önce kendisi gibi Arjantinli olan Mauricio Pochettino ile görüşerek kulübün projesi ve planları hakkında bilgi aldı ve bu görüşme üzerine tamamen ikna oldu.

NEYMAR DUYURDU

Paris Saint Germain'in Brezilyalı yıldızı Junior Neymar; Instagram hesabından bir paylaşımda bulundu. Neymar, Messi'yle birlikte yer aldığı fotoğrafa "Yeniden birlikte" notunu düştü.

PARİS'TE MESSI ÇILGINLIĞI

Paris'te tam bir Lionel Messi çılgınlığı yaşandı. PSG taraftarları, transfer haberini alır almaz Paris'te havalimanına gitti. Uçağın inmesine 4 saat kala havalimanı önünde kuyruklar oluştu. Polisler büyük güvenlik çemberleri kurarken, koronavirüs kuralları da unutuldu. Eyfel Kulesi etrafında da saatler öncesinden taraftarlar özel alanlar oluşturdu.

KIRMIZI ALARMA GEÇİLDİ

Benzer şekilde PSG'nin stadı Parc des Princes önünde de yoğun hazırlıklar yaşandı, taraftarlar büyük kalabalıklar oluştu. Yaklaşık 4 saat önceden taraftarlar orada da toplandı. Esas sıcak gelişmeler hastane önünde oldu. Messi'nin sağlık kontrolünden geçeceği hastane özel polis birimleriyle arandı, güvenlik için kırmızı alarma geçildi.

EYFEL KULESİ'Nİ KİRALADILAR

PSG ise tarihi transferi görkemli bir şekilde duyurmak için hazırlıklarını devam ettiriyor. Fransız basını, tıpkı Neymar'da olduğu gibi Messi'nin transferinin de Paris'in simgesi Eyfel Kulesi'nde duyurulacağını ve PSG'nın Eyfel Kulesi'ni günlük 400 bin euroya kiraladığını yazdı. Neymar transferinde Eyfel Kulesi'ni 300 bin euroya kiralayan PSG, Messi'de de aynı yolu izleyecek.

AVRUPA ADALET DİVANI'NA TAŞIYORLAR

Öte yandan Barcelona kulübünün avukatları, Messi'nin Paris Saint Germain'e olası transferini engellemek için düğmeye bastı. Fransız devinin FFP (Finansal Fair Play) notunun kendilerinden daha kötü olduğunu savunan Katalan avukatlar, transfere engel olmak için konuyu Avrupa Adalet Divanı'na taşıyacağı öğrenildi.

FFP NOTU VURGUSU

Avukat Juan Branco konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şirketim, Barcelona adına, Paris Saint Germain'in Lionel Messi'yi kadrosuna katmasının geçici olarak durdurulması için Avrupa Komisyonu'na sunulmak üzere bir şikayet dilekçesi hazırladı. Paris Saint Germain'in FFP notunun Barcelona'dan daha kötü olduğu ortadadır.

"FFP KURALLARI GÜÇLÜNÜN LEHİNE"

2019-2020 sezonunda Paris Saint Germain'in maaş bütçesinin gelirlere oranı yüzde 99 iken, bu rakam Barcelona'da yüzde 54 idi. FFP kurallarının futbol endüstrisi içerisinde eşitsizlik yaratması, güçlünün lehine kullanılan bir enstrüman haline gelmesi ve yarışmaların çarpıklaştırılması artık kabul edilemez boyuta gelmiştir" açıklamasını yaptı

FOTOĞRAFLARI KALDIRILDI

Barcelona'da idareciler tüm bu gelişmeler yaşanırken bir karara daha imza attı. Lionel Messi'nin Camp Nou'da bulunan fotoğraflarını stadyum çevresinden kaldırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER