Ankara Emniyet, 76 kişi gözaltına alındı

Olaylar yatıştı sukunet çağrısında bulunuldu

Ankara Emniyet, 76 kişi gözaltına alındı

Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir.

Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur.

*Ankara Emniyeti Altındağ'daki olaylara karışan 76 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanların 38'inin yağma, kasten adam yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurma suç kaydı bulunuyor.

* Türkiye’ye gelen Suriyeliler’in arasına sızmış, Beşar Esad yanlısı Özel askeri eğitim almış provokasyon uzmanı mezhepçi BAAS piçleri var. Bir çok fitneyi bunlar yapıyorlar. Bugünden itibaren onları “intikam” maskesiyle sosyal provakasyon yaparken göreceksiniz. UYANIK OLUN!

*Olaylar nasıl gelişmişti

*Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde salı akşamı iki grup arasında çıkan kavga sonucu yaralanan iki kişiden biri olan Emirhan Yalçın'ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından gerginlik çarşamba akşamı da devam etti. Siyasi partiler sükunet çağrısı yaptı.

Suriyeli bir grup ve mahalleli arasında olduğu belirtilen bıçaklı kavganın ardından polisin güvenlik önlemleri aldığı Önder ve Battalgazi mahallelerinde çarşamba akşam saatlerinde gerilim yeniden yükseldi.

Kalabalık bir grubun düzenlediği yürüyüşün ardından iki mahallede yaşayan Suriyelilerin evleri ve dükkanları hedef alındı.

Polis, "Ülkemizde arzulanan provokasyon ortamına müsaade etmeyelim. Sizleri provoke edebilecek tanımadığınız kişilerin sözlerine itibar etmeyiniz" anonsları yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER