Galatasaray tarih yazdı: 2-3

Cimbom tarih yazdı. UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında, deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray tarih yazdı: 2-3
GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Schalke 04: 2 - Galatasaray: 3

MAÇIN KARNESİ

Stat: Veltins Arena

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Waernmark (İsveç)

Schalke 04: Hildebrand, Höwedes, Bastos, Höger (Dk. 85 Meyer), Farfan, Pukki (Dk. Obasi), Uchida, Draxler, Matip, Neustaedter (Dk. 46 Fuchs), Kolasinac

Galatasaray: Muslera, Semih (Dk. 78 Gökhan Zan), Dany, Hamit, Selçuk, Melo, Riera, Sneijder (Dk. 70 Amrabat), Eboue, Drogba, Burak (Dk. 85 Umut)

Goller: Dk. 17 Neustaedter, Dk. 63 Bastos (Schalke 04), Dk. 37 Hamit, Dk. 41 Burak, 90 5 Umut (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 12 Drogba (Galatasaray), Dk. 15 Höger, Dk. 85 Kolasinac (Schalke 04)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir şekilde başlarken, ilk bölümde Galatasaray topa daha fazla sahip oldu. Drogba ve Selçuk ile önemli gol pozisyonları bulan konuk ekip, bu ataklarda kaleci Hildebrandt'ı geçemedi.

4. dakikada serbest vuruş sonrasında ceza alanında topla buluşan Burak, rakibin müdahalesi sonrasında top Eboue'ye geldi. Eboue'nin vuruşunda top üstten auta gitti.

6. dakikada Galatasaray atağında Drogba topla ceza alanına girdi. Drogba'nın rakibini geçtikten sonra çaprazdan vurduğu topu kaleci Hildebrand zorlukla kornere çeldi.

10. dakikada Selçuk'un aşırtma pasında savunmanın arkasında kalan topu Burak kontrol edemeyince rakip uzaklaştırdı.

13. dakikada Galatasaray atağında Drogba'nın pasında ceza alanında topla buluşan Selçuk, sol çaprazdan kaleye vurdu. Kalecinin zorla çıkardığı topu savunma uzaklaştırdı.

17. dakikada Schalke 04 öne geçti. Alman ekibin kullandığı köşe vuruşunda, kaleye atılan top kaleci Muslera'dan döndü. Neustaedter'in vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

22. dakikada Galatasaray'ın geliştirdiği atakta sol kanattan Riera'nın ortası Selçuk'a gelmedi ve topu savunma uzaklaştırdı.

37. dakikada Galatasaray Hamit ile beraberlik golünü buldu. Serbest vuruş sonrasında topla buluşan Hamit, 30 metreden attığı şutta beraberliği sağladı: 1-1

42. dakika sarı kırmızılı ekip 2-1 öne geçti. Riera'nın savunmanın arkasına attığı topta, rakibi ile girdiği mücadeleyi kazanan Burak vurdu. Burak'ın aşırtma vuruşuyla top ağlarla buluştu: 1-2

45. dakikada ceza alanında topla buluşan Bastos'un şutu kaleci Muslera'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı kırmızılı ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

-Maçtan notlar-

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Backnang kentinde yaşanan yangın faciasında 8 Türk'ün hayatını kaybetmesi sebebiyle iki takım da sahaya siyah bant takarak çıktı. Maç başlamadan önce başsağlığı anononsu yapıldı.

Fatih Terim, son oynanan Gençlerbirliği maçına göre Schalke 04 karşısında 3 oyuncuda değişikliğe gitti. Terim, Gökhan Zan, Yekta ve Emre Çolak'a bu maçta ilk on birde yer vermezken, bu oyuncuların yerine Dany, Melo ve Drogba'yı kullandı.

Terim, iki takım arasında İstanbul'da oynanan ilk maça göre kadroyu korurken, sadece Sabri'nin yerine Eboue'ye yer verdi.

Alman ekibinde ise sarı kart cezalısı Jones bu maçta forma giymedi.

Kicker dergisinin canlı maç anlatımında, Türk taraftarların stada girmek için bir tünel kazdıkları ancak yakalandıkları söylendi.

Almanya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk sebebiyle Veltins Arena Stadı'nın çatısı kapalı tutuldu.

Tamamen dolan statta bazı sarı kırmızılı taraftarlar maçı Schalke 04 taraftarları ile yan yana izledi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz da tribünlerde yer aldı.

İstanbul'da yapılan ilk maçta 1-1 berabere kalan Galatasaray, rövanş maçında rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak tur atladı.

İkinci yarının başında baskıyı artıran ve tüm hatlarla rakip sahasında yer alan Schalke 04, Galatasaray'ın savunmasında zor anlar yaşanmasına sebep oldu. Bu baskılar sonucunda aradığı golü 63. dakikada bulan ev sahibi ekip 2-2 eşitliği sağladı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında kontra atak geliştiren sarı-kırmızılı ekip, son dakika golüyle maçtan 3-2 galip ayrıldı.

52. dakikada Galatasaray'ın sol taraftan geliştirdiği atakta Hamit, sağ çaprazda bulunan Burak'a topu gönderdi. Burak'ın sert şutunu kaleci Hildebrand kornere çeldi.

56. dakikada Schalke 04 atağında Pukki'nin, ceza alanında sol çaprazdan kaleye gönderdiği topu, Muslera çıkardı.

61. dakikada Schalke 04'ün genç oyuncusu Draxler'in, rakiplerini geçerek ceza sahasına girmeden önce attığı şut direkten döndü.

63. dakikada Schalke 04 beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekibin atağında Draxler'in şutunu kaleci Muslera sağ eliyle tokatladı ve gole izin vermedi. Pukki önüne düşen topu, ceza alanının sol tarafında bulunan Bastos'a gönderdi. Bastos'un düzgün vurduğu top ağlarla buluştu: 2-2

75. dakikada ev sahibi ekibin sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanına düşen topa Höwedes kafayla vurdu. Top üstten auta çıktı.

76. dakikada gelişen Schalke 04 atağında Semih'i geçen Draxler'in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda top Muslera'da kaldı. Semih bu mücadelede sakatlandı ve sedye ile saha dışına çıkartıldı. Oyun bir süre durdu. Semih'in yerine bu dakikadan sonra savunmada Gökhan Zan görev yaptı.

84. dakikada Amrabat'ın, sol kanattan rakip ceza alanına girdikten sonra yerden attığı sert şut kalecide kaldı.

90 artı 5'te gelişen kontra atakta kaleciyle karşı karşıya kalan Umut'un golüyle Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER