Mersin'de PTT çalışanları eylemde

Mersin'de PTT çalışanları, PTT'nin satılmasına zemin hazırlayacağı gerekçesiyle Posta HizmetleriKanun Tasarısı'nı yaptıkları basın açıklaması ile protesto ettiler.

Mersin'de PTT çalışanları eylemde
 -KESK'e bağlı Haber-Sen Mersin Şubesi üyeleri ve PTT çalışanları, öğle saatlerinde Merkez Postane önünde biraraya geldi. 


KESK'e bağlı diğer sendika şube başkanlarının da katıldığı eylemde sloganlar atarak hükümeti protesto eden PTT çalışanları ve sendika üyeleri, 'Özelleştirme köleleştirmedir" yazılı pankart açtılar. 

Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Kahraman Oğuz, bugün Türkiye genelinde bütün illerde Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'na karşı açıklama yaptıklarını söyledi. 

Özelleştirme politikalarının Türkiye'de sosyal devlet ilkesini ihlal ettiğini savunan Oğuz, "Özelleştirme halka zam, çalışanlara güvencesizleştirme ve angarya olarak dönecektir. Biz bu kurumlarımızda hükümetin ve sermayenin istediği zaman emekli olmayacağız, mücadele vermeye devam edeceğiz" 
dedi. 

5 Mart 2013 tarihinde TBMM'nin internet sitesinde yayınlanan Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın PTT'yi anonim şirket haline dönüştüren ve satılmasına zemin hazırlayan bir adım olduğunu ileri süren Oğuz, hükümetin bu kanun tasarısıyla PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, emekçileri ise esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçladığını iddia etti.

 

Halktan da PTT'ye sahip çıkmasını istediklerini belirten Oğuz, Haber-Sen olarak bu kanun tasarısının geri çekilmesi için mücadele etmeye kararlı olduklarını, bugün itibariyle ülkegenelinde imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. 

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA) 

Sitemizde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapılmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve tüm içerikler ancak ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER