Fırsat verildi, fark ortaya çıktı.

Fırsat verildi, ortaya güzel şeyler çıktı.

Fırsat verildi, fark ortaya çıktı.

Fırsat Verilen Kadınların Sesi Amerika’dan Duyuldu

Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı, kadına fırsat verilirse neleri başarabileceğini bir kez daha gösteren önemli bir mekân oldu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın bu projesi, Amerika’dan ses getirdi. Jeoloji Mühendisi Çağnur Günaştı ve el işi öğretmeni Deniz Dinçer, Mezitli Belediyesi Sanat Çarşımızda hobi olarak yaptığı tepsileri Amerika’ya ihraç etmeye başladı. 

SİPARİŞLER KISA SÜREDE TAMAMLANDI

İnternet üzerinden Sanat Çarşısında bulunan kadınlar ile iletişime geçen Amerikalı bir çikolata firması, sunumda kullanılmak amacıyla üzerinde Türk motiflerinin bulunduğu tepsi siparişi verdi. Gece gündüz demeden, komşu dükkanların da yardımıyla çalışmaya başlayan girişimci kadınlar kısa sürede verilen siparişleri tamamlayarak kargoyla gönderdi. 

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK GURUR VERİCİ”

Şimdi büyük bir heyecanla kargoların firmaya ulaşarak beğeni mesajlarını bekleyen kadınlar, Başkan Neşet Tarhan’ın destekleriyle Mezitlili kadınların kendilerini ifade edebildiğine vurgu yaparak teşekkürlerini ilettiler. Kadınlar, “Mezitli’de yaşayan kadınlar olarak böyle bir imkanımızın olması ve emeğimizin karşılığını alabilmek son derece önemli ve gurur verici. Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.  

“AMERİKALILAR, TÜRK MOTİFLİ TEPSİLERİ KULLANACAK”

Amerika’ya sipariş göndermek kadar üzerinde Türk motifi olan ürünlerin tercih edilmesinin de büyük gurur verdiğini dile getiren Jeoloji mühendisi Çağnur Günaştı, “Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı’nda ahşap ve polyester boyama atölyemiz bulunuyor. Yaklaşık 1,5 yıldır ham olarak aldığımız ahşap ve polyesterleri boyayarak insanların beğenisine sunuyoruz. Bu alanda oldukça geniş bir çevremiz oluştu. Bir süredir de Amerika’da el yapımı çikolata üreten bir firmaya sunumlara eşlik etmesi amacıyla çeşitli ürünlerin imalatına başladık. Desen olarak Türk motiflerinin bulunduğu tepsilerimiz büyük ilgi görüyor. Bunun ekonomik kazancından çok Amerikalılara Türk motiflerini gösterebilmek ve el ürünlerimizi dünyaya tanıtabilmek adına çok verimli ve eğlenceli bir çalışma yaptık” diye konuştu. 

“BAŞKAN TARHAN, BİZLERE MUHTEŞEM FIRSATLAR SUNUYOR”

Pandemi sürecine rağmen Sanat Çarşısında çok önemli çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Günaştı konuşmasında, “Mezitli Sanat Çarşımız bizim için son derece önemli bir mekân oldu. Dükkânımızda ürünlerimizi sergileyebildiğimiz gibi arka tarafta atölye olarak kullandığımız bölümde üretimler yapabiliyoruz. Çevreden bu işi yapmayı merak eden insanlarla birlikte workshoplar yapıyoruz. Çok güzel dostluklar da kazandık. Sosyal medya üzerinden bağlantı kurarak bir anlaşma yaptık. Sosyal medyadan bir hobi sayfası açmıştık. Bu çikolata imalatı yapan kişinin eşi Türk’tü ve bizimle irtibata geçti. Bir süre iletişim kurduktan sonra talep ettikleri ürünleri hazırlayarak kargo ile gönderdik. 

Amerika’dan ulaşılması ve sizin ürettiğiniz bir şeyin beğenilmesi çok keyif ve gurur verici. Amerika’da bizim ürettiğimiz Türk motiflerinin olduğu bir ürünün kullanılıyor olması tarif edilemez bir mutluluk.  

Bu imkânı bize sunduğu için Başkanımız Neşet Tarhan’a minnettarız. Bizlere her zaman muhteşem fırsatlar sunuyor. Sadece Sanat Çarşısı değil tüm kadın girişimcilere büyük katkı sağlıyor. Ayrıca tüm misafirlerini Sanat Çarşımıza getirerek buranın sinerjisini de artırıyor. Birlikte pek çok projeye imza atıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“MEZİTLİ BELEDİYESİ BU KAPIYI AÇTI BİZ BAŞARDIK”

El sanatları öğretmeni Deniz Dinçer de işin ekonomik kazancından çok manevi kazancının kendilerini mutlu ettiğine vurgu yaparak, “6 yıldır Halk Eğitim Merkezinde bu konuda eğitim alıyordum. Bu sene öğretmen olarak görev yapmaya başlıyorum. Bu işin ekonomik getirisinden çok manevi kazancı bizi daha yakından ilgilendiriyor. Beğeni kazanması ve Amerika’ya gitmiş olması artık bu işi yapabildiğimizide göstermesi açısından da son derece mutluluk verici. Ama emeğimizin karşılığını alıyor olmakta bir o kadar önemli bir olay. İnsanın emeğinin karşılığını alması çok önemli. Çünkü bu boyamayı yapmak, sunmak, satmak çok önemli. Günlerimizin büyük bölümü burada geçiyor. Amerika’dan böyle bir teklif gelmesi bizim için ve ülkemiz için de büyük gurur kaynağı. Mezitli Belediyesi bize bu kapıyı açtı. Devamının geleceği yönünde çok önemli dönüşler aldık. 28 dükkân birlikte kahve içiyoruz, kahvaltı yapıyoruz, yeri geliyor işlerimizi paylaşıyoruz. Çok güzel bir sosyal imkân oluştu. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a bize bu olanağı sunduğu için teşekkür ederiz, burada dükkânımızın olması kendimizi ifade edebilmemiz çok önemli, ayrıca sık sık bizleri ziyaret ederek, moral ve motivasyonumuza katkı sağlıyor” şeklinde konuştu. 

“SANAT ÇARŞIMIZ ÖNEMLİ BİR SOSYAL MEKAN OLDU”

2019 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı’nın hizmete girdiğini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitlili kadınların sesinin dünyanın her tarafından duyuluyor olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Pandemi koşullarına rağmen Sanat Çarşısı’nın kent genelinde bilinen ve önemli bir uğrak yeri haline geldiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Sanat Çarşımız bu süreci son derece sağlıklı bir şekilde değerlendirerek önemli işlere imza attı. Gün aşırı etkinlikler düzenlendi. Konserler, gösteriler ve workshoplarla sadece hediyelik eşya alınan yer değil güzel zaman geçirilen önemli bir sosyal mekân haline geldi” dedi.

“KADINA YAPILAN DESTEK MEZİTLİ’YE KATKIDIR”

Sanat Çarşısı’nda yakalanan başarının tesadüfi olmadığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz biliyoruz ki kadınlarımız için ne yaparsak aslında Mezitli için yapıyoruz. Çünkü kadınlarımız kollarını sıvadıkları her işte mutlaka başarılı oluyorlar. Kadın Üretici Pazarlarımız, Sanat Çarşımız, Gönüllü Evlerimiz bunun en güzel göstergesidir. Belediyemizin çalışmalarında, etkinliklerinde de en büyük destekçilerimiz her zaman kadınlarımız olmuştur. Bu vesileyle Sayın Günaştı ve Dinçer özelinde mutlu ve sağlıklı bir Mezitli için katkı sunan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadınlarımız başardıkça bizim de aldığımız moralle bu yönde projelerimiz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

https://we.tl/t-XZ3r8c9ALs

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER