Başkan Tarhan’dan aşure ikramı

Başkan Tarhan’dan çalışanlara ve vatandaşlara aşure ikramı

Başkan Tarhan’dan aşure ikramı

Başkan Tarhan’dan çalışanlara ve vatandaşlara aşure ikramı

Mezitli Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Aşure Günü düzenleyerek, vatandaşlara ve belediye çalışanlarına aşure dağıttı.

Mezitli Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşen etkinlikte; aşure kazanının başına geçen CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman ve ünlü şair Ataol Behramoğlu, Başkan Neşet Tarhan'la birlikte elleriyle vatandaşlara aşure ikram ettiler.

AŞURE DAĞITIMINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Başkan Tarhan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen aşure günü etkinliğine, CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman, Alevi Dernekleri Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç, ünlü şair Ataol Behramoğlu, sanatçı Haluk Çetin, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mezitli Sanayi Sitesi esnafları ve vatandaşlar katıldı. Alevi Kültür Dernekleri İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin’in okuduğu dua ile başlayan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“AŞURE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİĞİNİ EN İYİ YANSITAN GELENEĞİMİZDİR”

Etkinliğe katılan şair Ataol Behramoğlu, Türkiye’nin farklı mozaikleriyle kültür alanında zengin bir ülke olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Aşure bizim kültürümüzün zenginliğini en iyi yansıtan geleneğimizdir. Türkiye’de ki bu çeşitlilik olağanüstü bir aşure lezzetindedir. Bu güzelliği dünyanın hiçbir yerinde görmedim. Biz bu kültürümüzü korumalıyız. Bu geleneksel günde bizleri bir araya getiren başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

“İYİ Kİ NEŞET TARHAN MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI OLMUŞ”

CHP Parti Meclisi üyesi Yaşar Seyman ise, Başkan Neşet Tarhan’ın Mezitli Belediye Başkanı olmasının Türkiye için büyük kazanç olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “İyi ki Sayın Neşet Tarhan Mezitli’ye Belediye Başkanı olmuş. Mezitli’yi güzellikler, özgürlükler kenti yapmış. Mezitli’de demokrasi rüzgarları esiyor. Kendisiyle dost olmaktan, onu tanımış olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Pandemi sürecinde bütün dünya kocaman bir hastaneye döndü. Fakat Belediye Başkanlarımız hem süreci çok güzel yönettiler hem de halkımızı kültürle, sanatla bir araya getirdiler” diye konuştu.

“ATATÜRK KADINI OLMAKTAN DOLAYI BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM”

Afganistan’da yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmelerde de bulunan Seyman yaptığı konuşmada, “Afganistan’da bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Ben Atatürk kadını olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyuyorum. Atatürk olmasaydı ben seçilip buralara gelmez ve dünya kadınlarının sesi olamazdım. Afganistan’a bakarak bunun değerini, çok iyi anlamamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“İNSAN SEVGİSİNİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SÜREKLİ KILMAMIZ GEREKİYOR”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Tarhan, Muharrem ayı dolayısıyla Mezitli Belediyesi olarak aşure günü düzenlediklerini söyledi. Tarhan, "Aşure gününün, Hz Hüseyin ve evlatlarının Kerbela'da şehit edildiği gün olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün ve yarınlarda duygularımızı taşkınlığa götürmeden, soğukkanlılığımızı kaybetmeden, fedakarlığı, insan sevgisini, özgürlük mücadelemizi sürekli kılmalıyız. Bizler, halkımıza zulüm yapan, onurumuza, haklarımıza el uzatanlara, özgürlüğümüzü elimizden almak, adaleti yok etmek isteyenlere karşı her zaman eylem ve sözlerimizle karşı çıkmak durumundayız. Yezid orduları çadırlara saldırdığında Hz. Hüseyin, Ebu Süfyan soyunun yandaşlarına; 'Dininiz yoksa ve ahiret azabından korkmuyorsanız bile, bari dünyada mert ve özgür karakterli olun. Sizin savaşınız benimle. Kadınlar ve çocuklardan ne istiyorsunuz?' diyordu. Günümüzde kadın ve çocuklara taciz, tecavüz edenlerin yezidlerden ne farkı var? Hepimiz, halkımıza zulmeden zalim yöneticilerin olmadığı Türkiye için mücadelemizi sürdürme yolunda ve kararlılığında olmalıyız" dedi.

Etkinlikte daha sonra okunan duaların ardından dev kazanın başına geçen Başkan Tarhan, belediye çalışanları ve vatandaşlara aşure ikram etti.

VİDEO LİNKİ: https://we.tl/t-L4nbhtkW48

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER