Hüsnü Şenlendirici Mersin’e geliyor.

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

Hüsnü Şenlendirici Mersin’e geliyor.

Klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici Mersin’e geliyor.

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

Sanatçıya kendi orkestrasının eşlik edeceği konser, 24 Eylül 2021 Cuma saat: 20.00’de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak. Konserde, Şenlendirici’nin sevilen eserleri seslendirecek.

Festivalin ilk basın bültenlerinde konserde yer alacağı duyurulan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası, teknik sebeplerden dolayı turnelerini iptal etmiş olup sanatçıya konserde, kendi orkestrası eşlik edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ: Müzik geleneğine sahip bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hüsnü Şenlendirici, dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet) ve Fahrettin Köfeci (klarnet) ve babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi henüz 5 yaşındayken klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına

kadar Ege ve Anadolu'nun müzikal zenginliği ile yoğrulan Şenlendirici, 1988'de İstanbul Teknik

Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’ne girdi. O yıllarda, Okay Temiz'in “Magnetic Band” grubu ile çalmaya başlayan Sanatçı, grupla birlikte dünya festivallerinde Türkiye’yi temsil etti. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici'nin 6 kişilik grubu Laço ile yurtdışında önemli festivallere de katıldı. Başta Türk Müziğinin çeşitli dalları olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik etti.



 

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

Mersin’in sesi olmaya devam ediyor.


 

Mitat Çelik

MUMF Basın Halkla İlişkiler

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2021, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER