YEŞİLBOĞAZ: “MADIMAK FAİLLERİNİ..

YEŞİLBOĞAZ: “MADIMAK FAİLLERİNİ TANIYORUZ !”

YEŞİLBOĞAZ: “MADIMAK FAİLLERİNİ..

YEŞİLBOĞAZ: “MADIMAK FAİLLERİNİ TANIYORUZ !”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 28. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, “Madımak, 28 yıldır sönmeyen bir yangın ve hala adalet bekliyor. Madımak faillerini tanıyoruz” dedi.

Açıklamasında 2 Temmuz 1993 yılında ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın, konakladıkları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin; tarihe, ülkemizin bağrına düşmüş bir utanç ve kara leke olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Bundan 28 yıl önce Sivas’ta şeriatçı, gerici, faşist güçler, insanlık dışı bir katliamı, devletin ve güvenlik güçlerinin gözetiminde hayata geçirmişlerdir. Madımak faillerini tanıyoruz. Bu olayların bugüne kadar aydınlatılmamış olması, hukuka ve toplum vicdanına sığmamaktadır. Göstermelik yargılamalar sonucu, Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanamamıştır. Dava zaman aşımına uğratılarak, firari olan sanıklar özgürleştirilmiştir. Katillerin, onlara emir verenlerin, katliama seyirci kalanların, hatta açıklamalarıyla katliamcı güruhu destekleyen yöneticilerin 28 yıldır yargı önüne getirilmesi maalesef mümkün olmadı. Bu, insan hakkı ihlalidir. Katliamdan sağ kurtulan kişiler, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve biz hukukçular, 28 yıldır katliamı gerçekleştirenlerin ve katliamda sorumluluğu bulunan devlet görevlilerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele etmekteyiz. Madımak, 28 yıldır sönmeyen bir yangın ve hala adalet bekliyor. Bu karanlık perde aralanarak, bu ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmalıdır. Aksi takdirde, ülkemizde hoşgörü ve barış tohumlarının yeşermesi mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Hukukun üstünlüğüne, adalete ve insan haklarına olan inançla Mersin Barosu olarak, hiçbir insanlık suçuna sessiz kalmayacaklarını belirten Yeşilboğaz, “Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 aydını ve 2 otel görevlisini saygıyla ve rahmetle anıyor, katilleri, arkasındaki karanlık güçleri ve terörü lanetliyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER