Tesla model araçlar satış rekoru kırdı

Musk duyurdu: Tesla ikinci çeyrekte rekor kırdı

Tesla model araçlar satış rekoru kırdı

Tesla model araçlar satış rekoru kırdı

Tesla, 2021’in ikinci çeyreğinde 201 bin 250 adet araç teslimatı yaptığını belirtti. Bu sayı, şirket için tüm zamanların en yüksek seviyesi oldu.

EV üreticisi yılın ilk çeyreğinde ise 184 bin 800 araç teslim etti. Model 3 ve Model Y bu teslimatların neredeyse tamamını oluşturdu. Zaten üretimin de 204 bin 081 adetlik bölümünü Model 3 ve Y oluşturdu. Şirket sadece bin 890 Model S ve Model X teslim etti.

Lüks elektrikli sedan

Lüks elektrikli sedan için ilk teslimatlar resmi olarak 10 Haziran’da başladı. Ancak bu sayı bazı analistlerin umduğu kadar büyük değil. Çünkü tahminler 231 bine kadar çıkmıştı.

Kurucu Elon Musk, açıkladı:

'başarının “birçok zorluğa” rağmen geldiğini söyledi. Bunların ne olduğu konusunda ayrıntı vermedi. Ancak daha önce “büyük” tedarik zinciri fiyat sorunlarından bir faktör olarak' bahsetmişti. Musk Twitter’daki paylaşımında, “Birçok zorluğa rağmen 2. çeyrekte üretilen ve teslim edilen 200.000’den fazla araba için Tesla ekibini tebrik ederiz!” dedi.

Tesla Q2 2021 Araç Üretimi ve Teslimatları

PALO ALTO,

Kaliforniya,

İkinci çeyrekte 200.000'den fazla araç ürettik ve teslim ettik. Ekiplerimiz, küresel tedarik zinciri ve lojistik zorluklar arasında gezinirken olağanüstü bir iş çıkardı.

Üretim Teslimatlar Faaliyet kiralaması muhasebesine tabi

Model S/X 2.340 1.890 %18

Model 3/Y 204,081 199.360 %7

Toplam 206.421 201.250 %7

Net gelir ve nakit akışı sonuçlarımız,

İkinci çeyrek kazançlarını açıkladığımızda finansal performansımızın geri kalanıyla birlikte açıklanacak. Bir arabayı yalnızca müşteriye devredilmişse ve tüm evrak işleri doğruysa teslim edilmiş olarak saydığımız için teslimat sayımız biraz muhafazakar olarak görülmelidir. Nihai rakamlar, %0,5 veya daha fazla değişiklik gösterebilir. Tesla araç teslimatları, şirketin mali performansının yalnızca bir ölçüsünü temsil eder ve satışların maliyeti, döviz hareketleri ve doğrudan kiralanan araçların karışımı dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olan üç aylık mali sonuçların bir göstergesi olarak güvenilmemelidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER