Faizsiz konut şirketlerine darbe

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı

Faizsiz konut şirketlerine darbe

Faizsiz konut şirketlerine darbe

21 Faizsiz konut şirketleri tasfiyesine karar verildi. Sıkıntı büyümeden vatandaşın parası korumaya alındı.

BDDK, tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak gerekli şartları sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi.

*Finansal Kiralama,

*Faktoring,

*Finansman

*Tasarruf Finansman Şirketleri

Kanununda yapılan değişiklik ile tasarruf finansman şirketlerinin denetim ve gözetiminin BDDK tarafından yapılacağının hüküm altına alınması üzerine Kurul vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması için yapılan denetimlerde eksiklik görülen şirketlere durdurma kararı çıktı.

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. BDDK'nın yaptığı denetimler sonucu intibak taleplerinin reddi ve tasfiyelerine karar verilen tasarruf finansman şirketlerinin listesi açıklandı.

BDDK Kurulu,

İntibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin tasfiyesine karar kıldı. İntibak şartlarını taşımayan ve tasfiyesine karar verilen şirketlere BDDK ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Tasfiye Komisyonu atanacak.

BDDK'dan yapılan açıklama;

Süresi içinde intibak talebinde bulunan diğer 14 şirketin intibak taleplerine ilişkin değerlendirme sürecinin devam ettiği belirtilerek, intibak sürecindeki bu şirketlerin tasarruf finansman faaliyetlerine devam edebileceği vurgulandı.

BDDK dan yapılan önceki açıklama;

BDDK daha önce yaptığı açıklamalar ile halihazırda tasarruf finansman faaliyeti yürüten şirketlerin 7 Nisan 2021'e kadar BDDK'ya başvuruda bulunmalarının zorunlu olduğunu, başvuruda bulunmayanlar hakkında "izinsiz faaliyette bulunmak" suçundan işlem tesis edileceğini bildirmişti.

Kurum ayrıca, 7 Nisan'dan önce BDDK'ya intibak talebiyle başvuruda bulunup intibak talebi onaylanarak faaliyetlerine devamı uygun görülen şirketlerin sektörde faaliyetlerine devam edeceğini, buna karşılık intibak talebi reddedilen şirketlerin ise ret kararından itibaren yeni bir yükümlülük altına giremeyeceğini duyurmuştu.

İntibak talepleri reddedilen ve tasfiyelerine karar verilen şirketlerin listesi şöyle:

1 İktisatevim Gayrimenkul AŞ

2 Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama San. Tic. AŞ

3 Doğruevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ

4 Finansevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz. San. ve Tic. AŞ

5 Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ

6 Finalevim Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon AŞ

7 Yaşamevim Gayrimenkul AŞ

8 HH Aydın Yatırım Holding AŞ

9 İhtiyaçevim Gayrimenkul Oto. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ

10 Varlıkevim Gayrimenkul AŞ

11 İstek Evim Gayrimenkul Oto. Paz. ve Tic. AŞ

12 İkizlerevim Yatırım Gayrimenkul AŞ

13 Destekevim Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Organizasyon Sanayi Ticaret AŞ

14 Gerçekevim Gayrimenkul Oto. İlet. Org. Paz. San. ve Tic. AŞ

15 Değer Tasarruf Gayrimenkul AŞ

16 Önceevim Gayrimenkul Oto. Paz. San. Tic. AŞ

17 Morevim Tasarruf Gayrimenkul Oto. Ener. Org. Ve Paz. Tic. AŞ

18 Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Tic. AŞ

19 Gelecek Tasarruf Gayrimenkul Oto. Ve Org. AŞ

20 Birlikbirikim Gayrimenkul Org. İlet. Oto. Paz. San. Ve Tic. AŞ

21 Tasarruf Organizasyon ve Gayrimenkul Paz. AŞ

BDDK'nın 21 faizsiz konut şirketini tasfiye etmesi sonrası 8 şirket daha kendi isteğiyle tasfiye edildi. BDDK'den intibak başvurusunda bulunan tasarruf finansman şirketlerinden 6'sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verildiğini duyurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) yapılan açıklamada,

Vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verildiği anımsatıldı.

BDDK 21 tasarruf finansman şirketi için tasfiye kararı aldı

Söz konusu 21 şirketin listesinin Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandığı aktarılan açıklamada, "Kurumumuza intibak başvurusunda bulunan diğer şirketlerden 6'sının intibak sürecinin devam ettirilmesine, 8'inin ise iradi tasfiyeye yönlendirilmesine karar verilmiştir. Söz konusu kararlar titizlikle yapılan intibak incelemesi kapsamında kurumumuzca ulaşılan tespitler ışığında alınmış olup devam eden süreçte tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm işlemler ilgisine göre tasfiye komisyonu ve kurumumuzca ivedilikle alınacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, intibak incelemesi süren şirketler bakımından BDDK değerlendirmelerinin devam ettiği, bu şirketlerin faaliyetleri noktasında bir kısıtlama bulunmadığı vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER