Ucuz Balık İçin Son Günler

Deniz ve iç sularda 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen halen 5 liradan başlayan fiyatlarla balık lezzeti sofralara taşınabiliyor.

Ucuz Balık İçin Son Günler

Deniz ve iç sularda 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen halen 5 liradan başlayan fiyatlarla balık lezzeti sofralara taşınabiliyor.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik yararlanmak, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar, 15 Nisan'da başladı.

Av yasağının ardından tezgahlarda son günlerini yaşayan balıklar, önümüzdeki bir kaç gün içerisinde yerini ağırlıklı olarak havuz balıklarına bırakacak.

Mersin Balık Pazarı Derneği Başkanı Faruk Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasaklara rağmen halkın son balıkları ucuz şekilde tüketebilmesi adına fiyatların değişmediğini söyledi.

Av yasağından önce olduğu gibi şimdilerde de sardalya ve istavritin 5, çupranın 10, levreğin 12, barbunyanın ise 8 liradan sofralara taşınabildiğini anlatan Bolat, "Bu fiyatları her zaman böyle bulmak mümkün değil. Önümüzdeki bir kaç güne kadar fiyatlarda değişiklik olur. Çünkü av yasağı başladı" dedi.

Bolat, önümüzdeki günlerde fiyatlarda yüzde 30 civarında artış olabileceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Deniz ve iç sularda avlanma yasaklandı. Ama milletler arası bölgeler var. Oralarda arkadaşlarımız avcılık yapabiliyor. Bu arkadaşlarımızın avcılık maliyetleri normal avla aynı değil. Bu yüzden fiyatlarda oynama olacak. O yüzden insanlarımızın ucuz balık tüketebilmek için şu günleri iyi değerlendirmeye bekliyoruz. Halk arasında av yasağının başlamasıyla tezgahlarda balık olmayacağı yönünde düşüncenin hakim. Ancak, deniz balığı, milletler arası bölgelerden tezgahlara gelecek, ayrıca havuz balıkları da balık pazarlarında yer bulacak. Artık yılın 12 ayı tezgahlarda taze balık bulmak mümkün. Her şeye rağmen balık lezzetini tatmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmasını öneririz. Çünkü önümüzdeki günlerde şimdiki gibi bol ve ucuz balık bulmak çok mümkün olmayabilir." - MERSİN
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER