Silifke'ye Bağlı Narlıkuyu Markalaşıyor

Mersin’in Silifke İlçesine Bağlı Narlıkuyu Belde esnafı ve çalışanları “Açık Alan Satıcılığı” konusun da kurs alıyor.

Silifke'ye Bağlı Narlıkuyu Markalaşıyor

Narlıkuyu Beldesi, Balık Ve Doğal Yörük Kahvaltısın Da Markalaşma Yolunda; Avrupa Birliği Uyum Sürecin De Doğru Bilinen Yanlışlar Düzeltiliyor.

Mersin’in Silifke İlçesine Bağlı Narlıkuyu Belde esnafı ve çalışanları “Açık Alan Satıcılığı” konusun da kurs alıyor.
Milli Eğitim Bakanlığının “Okullar Açık Olsun” projesi kapsamında ve Avrupa Birliğine uyum sürecinde zorunlu hale getirilen bu belgeler, Silifke Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından veriliyor.
Kurs,“Doğal Yörük kahvaltısı ve balık Cenneti” olarak markalaşmaya yönelen, Narlıkuyu Koyu ve Cennet-Cehennem yolu üzerinde bulunan işletmecilerin yoğun katılımı ile Narlıkuyu İlköğretim okulunda veriliyor.
32 saat sürecek olan kurs, eğitmen Ali Şen tarafından hafta içi her gün akşam verilirken, 30 kişilik sınıfta 72 kişi kursiyer kurs alıyor. Ayrıca bir sonraki kurs için de 35 kursiyer kayıtlarını yaptırmış durumda.
Kurs Eğitmeni Ali Şen, turizm bölgesi olan Narlıkuyu esnafının bu belgeyi almak için yoğun katılım gösterdiğini, önümüzdeki günlerde ayrı bir sınıf daha açılması gerektiğini söyledi.
Yıllardır işletmeci olan Narlıkuyu esnafının aslında doğru bildiği yanlışları gözlediklerini belirten Kurs Eğitmeni Şen, kursun kişisel bakım, hazırlık, hijyen ve sansasyon olarak üç modülden oluştuğunu, el yıkamadan, salata malzemesi yıkamaya, balık pişirmekten balığın sağlıklı bir şekilde korunmasına kadar bir çok konuda eğitim verdiklerini söyledi.
Bu kursta alınan belgenin zorunlu hale getirildiğini belirten Şen, Özellikle günden güne gelişen ve isminin Türkiye’de önemli bir yeri olan Kahvaltı ve balık Cenneti Narlıkuyu esnafının bu belgeyi almak için yoğun talebiyle karşılaştıklarını kaydetti.
Sıcak suda yıkanan salata malzemelerinden, müşteri ilişkilerine kadar yanlış bilinen doğruları anlattıklarını belirten Şen; “eğitimlerimiz çok başarılı ve verimli geçiyor. Kursiyerlerimiz “hocam siz söyleyinceye kadar biz bu yaptıklarımızı doğru olarak biliyorduk” dedikleri birçok konuyu işliyoruz. Bu şekilde kursiyerlerimize hem Avrupa birliğine uyum sürecinde faydalı bilgiler öğretiyoruz; hem de kurs sonunda girecekleri sınavda başarılı olup belgelerini almaları için, birlikte çalışıyoruz” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER