Sahte Polis Ve Saycıya Süçüstü

Mersin'de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, bir vatandaşı FETÖ soruşturmasında adının geçtiğini söyleyerek 100 bin lira dolandırmaya kalkan 2 kişi, polisin titiz çalışması sonucu suçüstü yakalandı.

Sahte Polis Ve Saycıya Süçüstü


Edinilen bilgiye göre, olay, 7 Mart'ta merkez Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan Adnan K. isimli bir kişi, esnaflık yapan Murat Koyunlu'nun dükkanına geldi. Burada Koyunlu'ya "Savcı beyin talimatı ile geldik. Esnaf olduğunuz için baskın yapmıyoruz. Savcı bey sizinle telefonda görüşecek. Sizle bir çay içmeye gideceğiz" diyerek, kendi arabası ile müştekiyi çay bahçesine götürdü. Kılınç yolda müştekiye, FETÖ'den daha önce alınan bir esnafın ismini söyleyerek, kendisinin de FETÖ terör örgütü dosyasında adının geçtiğini söyledi. Şahıs, dosyaya bakan savcının 100 bin liraya bu dosyayı kapatabileceğini, eğer parayı vermezse 10 gün içinde gözaltına alınacağını ifade etti. 

Parayı vermeyi kabul ederek dolandırıcıların yanından ayrılan müşteki, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurarak, yardım istedi. Müştekinin verdiği ifade doğrultusunda çalışmalara başlayan polis ekipleri, şahıslara suçüstü yapmak için pusu kurdu. Müşteki Murat Koyunlu'yu para dolu poşet ile buluşma yerine yollayan polis ekipleri, Adnan Kılınç isimli şahsın parayı aldığı sırada operasyon düzenleyerek, Kılınç'ı suçüstü yakaladı. Kılınç'tan alınan ifade doğrultusunda, diğer şahsın Muhammet P. isimli kişi olduğunu belirleyen ekipler, kendisini savcı olarak tanıtan Palit'i yakalamak için çalışma başlattı. Yakalama çalışması sürdüğü sırada aranan şahıs, Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı. Şahısların üst aramasında polis rozeti ve bir gazeteye ait tanıtım kartı bulundu. 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER