Mezitli’de Cumhuriyet Kutlaması

Gerçekleştirdiği sosyal projelerle fark yaratan Mezitli Belediyesi, Cumhuriyetin 96. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyecek. Konser, dinleti, satranç turnuvası gibi çok sayıda etkinliğin yapılacağı kutlamalar kapsamında Cumhuriyet doğa yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Mezitli’de Cumhuriyet Kutlaması

Milli bayramlar ve özel günlerde düzenlediği etkinliklerle öne çıkan Mezitli Belediyesi, Cumhuriyetin 96. Yılında da birçok etkinliği bir arada gerçekleştirecek.

25 Ekim Cuma günü Mezitli Türk Halk Müziği Nefes Gurubu tarafından Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatroda vereceği ücretsiz halk konseri ile başlayacak kutlamalar kapsamında Mezitlililer farklı etkinliklerde buluşacak. Soli Kavşağı Zeytinli Cadde üzerinde bulunan Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatroda yapılacak konserde müzikseverler Cumhuriyet türkülerini dinleyecek.

26 Ekim Cumartesi ve 27 Ekim Pazar günü iki gün sürecek olan Mezitli Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Yeni Mahalle Spor Kompleksinde düzenlenecek. Turnuvaya her yıl olduğu gibi Mersin’den olduğu kadar il dışından ve yurt dışından yüzlerce satranççının katılması bekleniyor.  

Etkinlikler kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi içerisinde oluşturulan Mezitli Belediyesi Zeki Büyüktanır Homeros Kitaplığı Açılışı yapılacak.

27 Ekim Pazar günü Mersinliler Akarca ve Doğançay mahalleleri arasında gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Doğa Yürüyüşünde buluşacak. Renkli görüntülere sahne olacak yürüyüşte yediden yetmişe binlerce Mersinli bir araya gelecek. Mezitli’de gelenek haline gelen ve yılda iki kez gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşlerinde Mersinliler doğanın tadını çıkarırken bir arada olmanın ve birlikte hareket etmenin mutluluğunu da yaşıyorlar.  

29 Ekim Salı günü de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nin minikleri Amfi Tiyatroda bir etkinlik düzenleyecek. Saat 10.00’da başlayacak etkinlikte Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşanacak.

Aynı gün saat 17.00’de Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek Mezitli Cumhuriyet Söyleşisinde basın dünyasının çok önemli isimleri Mezitlililerle buluşacak. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin konuşulacağı ve yazar Celal Soycan’ın yöneteceği söyleşiye gazeteci, yazar Mustafa Balbay ve Murat Kaplan katılacak. Opera sanatçısı Orçun Utlu Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisiyle bir sunum yapacak.

Türkiye’nin Cumhuriyet değerlerini savunmaktan başka şansı olmadığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gerçekleştirecekleri etkinliklere tüm Mersinlileri davet etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün demokrasi ve cumhuriyet anlayışının iyice özümsenmesi gerektiğini savunan Başkan Tarhan, bütün Cumhuriyet sevdalılarının omuz omuza hareket etmek zorunda olduğunu söyledi. Başkan Tarhan, "Cumhuriyetimizin 96'ıncı yıl dönümünde ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetin kurucuları tarafından belirlenen hedeflerden, çağdaş uygarlık yolunda, çağdaş demokratik anlayıştan ödün vermeden çalışacağız. Bugün Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için, yurttaşlık bilinciyle el ele olmak zorundayız. Laik Cumhuriyetimizin 96'ıncı yılını kutlarken bütün Cumhuriyet sevdalılarıyla omuz omuza özgürce, cumhuriyet türküleri söylemek istiyoruz. Biz Türkiye deyince Atatürk'ün Türkiye'si, Cumhuriyet deyince Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ile mutlu olmaya, onur duymaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı'nı aşkla kutluyoruz. Aşkın sonsuzluğuna inanıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER