Mersin'in Doğu Girişi Temizleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin doğu girişinde kötü bir görüntüye neden olan kurbanlık hayvan satış yerlerini boşaltıyor.

Mersin'in Doğu Girişi Temizleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin doğu girişinde kötü bir görüntüye neden olan kurbanlık hayvan satış yerlerini boşaltıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yıllardır Mersin'in doğu girişindeki belediyeye ait arsada kurbanlık hayvan satışı yapıldığını ve bu görüntünün kentin imajını zedelediğini kaydederek, "Bu vatandaşlarımıza uzun süre yer aradık ve nihayetinde geçtiğimiz yıl Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Yakaköy mevkiinde bir arsaya Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'ni inşa ederek faaliyete geçirdik. Hayvan satıcısı vatandaşlarımız bundan böyle Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'nde satış işlemlerini daha rahat ve temiz bir ortamda yapma imkanına kavuşmuş oldu" dedi.

Şehir merkezinde hayvan ticareti yapan esnafa 18 Mart 2013 tarihinde yeni yere taşınmaları yönünde gerekli tebligatların yapıldığını da ifade eden Özcan, "Esnaflarımızın büyük çoğunluğu Canlı Hayvan Ticaret Merkezi'ne nakledilmiş olup, kalan kısmın ise nakliyesi 1-2 gün içinde tamamlanacak ve kent girişi tamamen temizlenmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan ayrıca Metropol İş Merkezi'nde kurulu olan ve görüntü kirliliğine neden olan pazarın da kaldırıldığını açıkladı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile halkın güvenli ve düzenli bir iş ortamında iş merkezlerinden faydalanmalarını amaçladıklarını kaydeden Özcan, "Metropol İş Merkezi içerisindeki uygunsuz ve yasadışı olarak faaliyet gösteren işyerleri kapatılmıştır. Böylece Metropol İş Merkezi, halka açık ve düzenli bir hale dönüştürülmüştür" dedi. - MERSİN
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER