Dinçer’den polise kutlama

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, zor ve onurlu bir görevi büyük bir özveri ve insan sevgisiyle yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Dinçer, “Huzur ve güvenin teminatı olan polis teşkilatımız, dirlik ve düzeni sağlamada üzerine düşen görevi her türlü koşulda başarıyla yerine getirmektedir” dedi.

Dinçer’den polise kutlama

Huzur ve güvenliği sağlamakla görevli polis teşkilatının devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü ve al bayrağın yüceliğini yüreğinde hissettiğine vurgu yapan Dinçer,  “Polis teşkilatımız huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak bu kutsal görevi 168 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Yine bu kutsal görev yerine getirilirken, insan hak ve özgürlüklerine azami ölçüde saygı gösterilmesi, polisimize olan güveni arttırmada önemli rol oynamaktadır” diye konuştu

Açıklamasının devamında polis teşkilatının kuruluşunun üzerinden geçen 168 yıl sonrası gittikçe güçlenerek, modern araç  ve gereçlerle donatılıp, teknolojik alt yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Dinçer, bu özeliğiyle Türk Polis Teşkilatının dünya polis teşkilatıyla entegre olduğunun altını çizdi.

 Polisin, halkın can, mal ve iffetinin korunmasının yanı sıra yasaların uygulanmasında da önemli görev üstlendiğini kaydeden  Dinçer, Ülkemizde olduğu gibi Mersin’ de de polisle halkın bütünleşmesine, emniyet teşkilatının canı pahasına sunduğu ve çok başarılı olan iç güvenlik hizmetlerinin önemine değindi. Dinçer “Türk Polis Teşkilatı şerefli mazisinden bu güne kadar ülkemizin birliğine ve beraberliğine gösterdiği önemi göz ardı etmemiz asla mümkün değildir. İlimizde yer yer artış gösteren asayiş olayları özellikle polisimizin özverili çalışması ve teknolojinin kullanılarak en aza indirilmiş, yine önleyici hizmetlerle birlikte hırsızlık, kapkaç gibi asayişe yönelik olaylarda gözle görülür azalmalar yaşanmış, var olan huzurun tesisi yeniden sağlanmıştır” diye konuştu.  Dinçer, polisin sadece suçluyu yakalamada değil, suçu önlemede de sorumluluğu bulunduğuna değinerek, polis teşkilatımızın bu anlamda suçu oluşmadan önlemede büyük gayret gösterdiğine işaret etti.

Başkan Dinçer, açıklamasını “Tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftasını kutluyor, bu ulvi görevi yerine getirirken canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine uzun ömürler diliyorum” şeklinde noktaladı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER