Başkan Yıldırım'ın Adı Parka Verilidı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Meclisi, 30 Mart seçimlerinin ardından görevi sona erecek olan Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’a büyük bir jest yaparak, adını bir parka verdi.

Başkan Yıldırım'ın Adı Parka Verilidı

  Mezitli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısı, meclis üyelerinin aldığı kararla duygusal anlara sahne oldu. Mezitli ilçesinde bulunan çeşitli parklara verilen şehitlerin isimlerinin 15 Kasım 2013 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şehitler Parkı’nda toplanmasının ardından, bu parklara yeni isimler verilmesi için 2 Aralık 2013 tarihli meclis toplantısında komisyonlara gönderilen 95 sayılı karar gereğince, komisyon üyelerinin parklara verdikleri isimlere ait karar meclis üyelerine okundu. Mezitli Seğmenli Mahallesi’nde 15 Kasım 2013 tarihinde açılışı gerçekleştirilen, yaklaşık 17 bin metrekarelik parkın doğu bölümüne Köy Enstitüleri Parkı adı verilirken, parkın batı bölümüne üç komisyonun kararı ile Uğur Yıldırım Parkı adı verildi.

Başkan Yıldırım, meclisin aldığı bu karar karşısında oylamanın etik olması için yerini meclis üyelerinden Kemal Sığırcıkoğlu’na bıraktı. Oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından karar altına alınan, parkın batı bölümüne Uğur Yıldırım adının verilmesi, meclis üyelerinin de oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyeleri tarafından kendisine yapılan bu jest karşısında ne diyeceğini bilemediğini, yaşayan biri olarak parka adının verilmesi dolayısıyla onurlandığını belirten Yıldırım, “Yaşayan birisi olarak bu parka benim adımın verilmesi doğru bir karar mıydı, ancak arkadaşlarım öyle takdir etmişler. Bu kararı bana ulaştırdıklarında, bu kararın doğru olmadığını söyledim. Onlarda bana, ‘göreviniz devam etseydi hiç düşünmezdik, bizler böyle olmasını düşünüyoruz ve bizi bu konuda kırma’ dediler. Ben yine de bir daha düşünün, bu adı koymamaya çalışın demiştim, koymuşlar. Hayatımın en büyük armağanıdır bu, teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER