Yayla Köylerine Yabancı İlgisi

Mersin’in Mut ilçesinde özellikle yayla köylerinin arazileri, dışarıdan gelen şahıslar tarafından satın alınıyor. Alıcıların buraları neden aldıkları ne amaçla aldıkları konusunda bilgileri olmayan ilçe halkı ise olayı merak ve endişe içinde takip ediyor.

Yayla Köylerine Yabancı İlgisi

  Bölgede yabancıların yoğun arazi alımlarıyla ilgili köy muhtarlarının endişesini dile getiren Mut Muhtarlar Derneği Şube Başkan’ı Recep Şeker ise, "Yayla köylerimizde satılan arazileri kimlerin aldığını ve niçin aldıkları konusunda devlet büyüklerimiz ve kaymakamlık tarafından bizlere bir bilgi verilmesini istiyoruz. Cahil Köylülerin bu arazileri ne oldukları belirsiz yabancılara satmasını istemiyoruz. Çünkü yabancılara satılan yerlere kimlerin yerleşeceğini bilmediğimiz için yetkililerin bu konuları araştırıp bizleri sükunetle aydınlatmalarını istiyoruz” dedi.

Köylülerin nakit parayı görünce çabucak kandığı ve arazisini ihtiyaçtan sattığını dile getiren Şeker, 1 hafta içerisinde 2 bin dönüm üzerindeki arazinin satıldığını ve halen satışların sürdüğünü belirterek "Özellikle yayla köylerinden Çömelek, Dağpazarı gibi köylerden alınıyor” diye konuştu. 



'ALACAKLARI ARAZİYE GİDİP BAKMIYORLAR BİLE'

Arazileri alanlarrı sadece 'tapuyu getir devret paranı al' dediğini, arazinin yerini, mevkisine bile bakma gereği duymadığını dile getiren Şeker, “Jandarma Karakolunun, belediyenin, kaymakamlığın ve emniyet müdürlüğünün haberleri var. Onlarda araştırma içerisindeler. Şu ana kadar ne derece bir araştırma yaptıkları konusunda bir bilgimiz yok. İlçemiz halkının gelirinin tam yok ayları. Bin metre kare yere 350- 400 TL Para veriyorlar. Parasını da peşin ödeyince köylüler çok çabuk kanıyor. Bu paraların kaynağı nereden geliyor belirsiz. Yayla köylerinde satılmadık yer kalmadı. Şu an bizim tarlaları kimlerin aldığını bilmek istiyoruz. Artık köylülerin kafalarını çalıştırıp yerlerini satmalarını istemiyoruz. Bu alımlardan sonra başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Endişeyle bekliyoruz. Bu yerlere yarın İsrail mi gelecek, Suriye mi gelecek bilmiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimiz, Mersin'i yönetmek isteyen büyüklerimizin olaya el atmalarını ve ne idiği belli olmayan alım satım işleminin durdurulmasını istiyor bu rahatsızlığımızın giderilmesini, buraları alanların ne amaçla aldıkları konusunda aydınlatılmak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER