Banka Önünde Soyundu Alacaklı Çıktı

Mersin'de 65 yaşındaki emekli vatandaş Ahmet Ceryan, kredi kartını iptal ettiremediği banka önünde çıplak eylem yapınca alacaklı çıktı. Banka yönetimi Ceryan'a 'bir yanlışlık olmuş' diyerek 204 lira geri ödeme yaptı.

Banka Önünde Soyundu Alacaklı Çıktı


Bağ-Kur emeklisi Ahmet Ceryan, 19 Kasım günü Hastane Caddesi üzerindeki bir bankanın Kuru Çeşme Şubesi'ne gelerek 1 yıldan bu yana kredi kartını iptal ettiremediği gerekçesiyle çıplak eylem yapmıştı. Cadde ortasında iç çamaşırına kadar soyunan yaşlı adam, çıkardığı elbiselerini kucağına alarak bankaya girmek istemiş ancak güvenlik görevlilerince engellenmişti.

Olaydan bir gün sonra Ahmet Ceryan'ı arayan banka yönetimi, bir yanlışlık olduğunu belirterek, 204 lira geri ödeme yapacağını bildirdi. Ceryan, bunun üzerine bankaya giderek kendisine verilen parayı tahsil etti. Gazetecilere yaşadığı olayı anlatan ve elindeki ödeme makbuzunu gösteren Ceryan, eyleminden 1 gün sonra telefonla arandığını belirterek, "'Alacağınız var' dediler. İstanbul'dan da aradılar. Şubeye gittim ve bana 204 lira geri ödeme yaptılar. 104 lirasını başka bir kredi kartı borcum vardı onu ödedim. 100 lirasını da ben aldım" dedi.

Bahse konu kredi kartından sadece 150 lira para çektiğini anlatan Ceryan, şöyle devam etti:

"Bunu mantığım kabul etmiyor. 1 yılda 150 liraya 400 liranın üzerinde faiz biner mi? Ben Başbakanıma güveniyorum. Sanırım faiz lobisi ile şu anda uğraşacak zamanı yok, gündemi yoğun. Ama benim tanıdığım kadarı ile bunları Başbakan affetmez. Ben bunun üzerinde duracağına inanıyorum. Allah bun bankaların eline düşürmesin. Onların eline düşeceğine çamura düş. Ne düğünümüzde gülebildik, ne cenazemizde ağlayabildik."

Borçlu iken alacaklı duruma düştüğüne de şaşıran Ceryan, "Yanlışlık olmuş diyorlar. Geriye dönük hesap yapmışlar ve alacaklı çıkmışım. Bu nasıl yanlışlık?" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER