Ak Parti Mersin'de Tek Yumruk

Ak Parti İl Başkanı Mekin Salt İlçe Danılma Meclis Toplantısında gündeme dair Açıklamalarda Bulundu.

Ak Parti Mersin'de Tek Yumruk

      Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar  ilçe teşkilat mensuplarının katıldığı   danışma  meclis  toplantısı  hafta sonu il başkanlığı konferans salonunda yapıldı.  Ak Parti İlçe  Danışma Meclis toplantısına  İl Başkanı Mekin Merter Salt, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever,  Ak Parti Akdeniz İlçe Başkan Vekili Ali Polat, Yenişehir İlçe Başkanı  Mehmet Ali Eroğlu, Toroslar İlçe Başkanı  Bilal Babalıklı, AK Parti İlçe belediye  başkan aday adayları, kadın kolları, gençlik kolları  meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulup ,İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden ilçe danışma kurulu toplantısında açılış konuşmasını AK Parti Mersin  İl Başkanı Mekin Merter Salt Yaptı.  AK Parti'nin  "büyük bir ocak" olduğunu belirten Salt  "bu ocakta emeği geçenlerden Allah razı olsun.  Herkese çok teşekkür ediyorum, biz bu birlik ve beraberlik yürüyüşümüze devam edeceğiz ve inşallah büyükşehir belediyesini de alacağız"dedi.

 

SALT“BİZ KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞİZ”

 AK Partinin son 10 yılda bu ülkeye yaptığı yatırım ve hizmetler  çok büyük.  AK Parti’nin özellikle son  üç yılda yaptıklarına  bir mühendis olarak şaşırıyorum. Hükümetimiz 10 yılda yaptığı yatırımlar ile ülkemizi nereden nereye geldi, müthiş bir iş yaptık, AK Partinin yetişmiş kadroları olarak  çok güzel işler yaptık.  Şimdiye  kadar  ki kurulmuş olan alt yapının üzerine bir düşünün neler yapılmaz, ama birileri bunu istemiyor, o birilerinin içeride de, dışarıda da  ayakları var. Faiz lobisi dediğimizde birileri gülüyor, her şeyi faiz lobisine atıyorsunuz diyorlar, dış güçler dediğimizde  her şeyi dışarıya atıyorsunuz diyorlar. Biz diyoruz ki AK Parti düzgün bir parti, düzgün  adamların olduğu parti. AK Parti’de hata yapan varsa cezasını çeker. Biz hata yapanların arkasında değiliz, bunada bağımsız mahkemeler karar verir,  biz hakimde değiliz  savcı da  değiliz. Biz kutlu yürüyüşümüze durmadan  devam edeceğiz”dedi.

 

“FAİZLERİN DÜŞMESİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELMİYOR!”

 İnsanoğlunun bazı şeyleri çok çabuk unuttuğu hatırlatan AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt  “ AK Parti iktidara geldiğinde  devletin topladığı tüm vergilerin  yüzde 70’i sadece devletin borçlarının faizine gidiyordu. Geriye kalan yüzde 30 ile devlet memurlarının maaşını mı ödesin, acil yatırımlarımı yapsın, devleti mi yürütsün? Ak Parti olarak işte böyle bir tabloyu devraldık.  O günler çok kötü günlerdi, altı ay daha geçseydi, devlet memurlarının, emeklisinin  maaşlarını ödeyemeyecekti.  Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları işte böyle bir Türkiye’yi devraldılar. Şimdi iş çok iyi noktalara gelmiş, devletin kasasında  115 milyar dolar likit varlıkları var, 130 milyar dolar  varlığı var.  Ekonomi çok iyi noktada  gidiyor, yatırımlar devam ediyor faizler düşük şimdi konuşmak kolay.   Faizin düşük olması birilerinin işine gelmiyor,  faizleri yükseltip, o birilerinin cebine para girmesi lazım. Faiz sülük  gibidir  bütün milletleri kemirir, birileri bu faizle geçiniyor. AK Parti’nin iktidara gelmediği 10 yıl önceki dönemde dışarıya giden paraları duysanız şaşırışınız. Faizleri düşürmesiyle AK Parti’nin yaptığı tasarruf 400 milyar  doların üzerinde.  Dünyada yapılan her şeyin ekonomik bir karşılığı var.  Dünyada çıkan savaşların sebebi ekonomidir” diyerek tarih devletlerinden örnekler vererek emperyalizmi   anlattı.  Salt gezi olaylarına ilişkin değerlendirmede bulunarak “ bu olaylar tamamen dış kaynaklı Türkiye’ye yapmak istediklerini  işte şimdi yapıyorlar” dedi.

 

“HEPİMİZ TÜRKİYE GEMİSİNİN YOLCULARIYIZ”

  Partililerine birlik ve beraberlik mesajı veren AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt   “Bu  ülkede yaşayan herkes, Alevisi- Sünnisi - Kürdü-Türkü, Arap’ı, Lazı, Çerkezi, emperyalizmi çok iyi bilelim ki  birbirimize sahip çıkalım. Bir birimize sahip çıkar sarılırsak biz bu ülkeyi yukarılara taşırız. Bizler hepimiz Türkiye gemisinin yolcularıyız. Türkiye’de  vuku bulan olaylarda  resmin büyüklüğüne bakın. Gezi olayında  Türkiye’den istediği sonucu alamayan dış güçler ,şimdiki olaylarla almaya çalışıyorlar. Ellerinden gelseydi Başbakanımıza kadar ulaşacaklardı ama yapamadılar bu kadarına ulaşabildiler.  Bunların hepsi anlaşmalıdır  herkes birbirini biliyor”dedi.

 

“KİMSE KUSURA BAKMASIN, BU MİLLET KOYUN DEĞİL!”

Türk milletinin  Başbakan Erdoğan’a sonuna kadar destek çıkacağının vurgusunu yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt “ Dış güçler gezi olaylarında  başbakanlığı , devlet binalarını işgal edecekti , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruş ile bunlar engellendi. Bütün mesele budur. Hiç kimse kusura bakmasın 27 Mayıs 1960 tarihlerinde ki gibi bu millet koyun değil. Bu millet liderine sahip çıkacak, liderinin de arkasında dimdik duracak. Artık bu millet uyandı , güdülmeyecek  gezi olayları ile yapmak istediler beceremediler, uyanık olmamız lazım. Bunların iki amaçları vardı; birisi yaklaşmakta olan seçimler, İstanbul’da Sarıgül’ün şansını arttırmak  ve AK Parti’ye verebildikleri kadar zarar vermekti ama veremeyecekler.  Oyun büyük oyun.  Dünya da ki tüm provizyon işlemleri ABD’den geçer. Türkiye  artık  bir yerlere  bağlı olmak istemiyor, Türkiye artık kabuğunu kuruyor. Türkiye artık eşit ortak olmak istiyor kavga bunun kavgası. Kuzey  Irak ile  16 milyar dolarlık anlaşma yapıldı.  Türkiye diyor ki  bu para gelsin bir devlet  bankasında bulunsun, buradan sahiplerine dağılsın,  başkaları da diyor ki  hayır ABD’de bulunsun. Türkiye’de birilerine bir şeyler yaptırıyorlar adam memlekete hizmet ettim sanıyor.”dedi.

 

“BU ÜLKE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞACAK”

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, teşkilat mensuplarına çağrıda bulundu. Salt “Biz sağlam duracağız, kendimize güveneceğiz. Bunlar bizi hırslandırsın, biz bu ülkeye şuana kadar yaptığımız hizmetlerin  daha fazlasını yapalım. Birileri bu ülkenin tekerine taş koymak istese de, bu ülke varmak istediği hedefe, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘muasır  medeniyetlerin seviyesine’ ulaşacak. İstedikleri kadar içerden yada dışardan  harici bedbahtlar olsun, hiç fark etmez  Bu ülkenin insanları zenginleşecek. Bu ülkede herkese iş, aş, ekmek olacak”sözleri ile konuşmasına son verdi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER