Aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek

Çocukları dışardaki şiddetten ve istismardan koruduk. Ama bu sefer aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek. Aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek

Aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek

AİLE İÇİ ŞİDDET VE İSTİSMAR BAŞ GÖSTERECEK

“Pandemi nedeniyle 20 yaşına kadar olan çocukların sokağa çıkma yasağı var. Çocuklarımız korumaya alındı. Çocukları dışardaki şiddetten ve istismardan koruduk. Ama bu sefer aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek. Bu da ayrı bir sorun teşkil edecek. Çocuklar sosyal ortama tekrar çıktığı zaman bu oran artacak mı? Bunun da sebep ve sonuçlarını tartışmak gerekiyor.  Pandemi sürecinde aile içi şiddet ve istismar eğer devam ediyorsa, bu durum çocuk dışarı çıkamadığı için veya adli iletişim sistemlerine ulaşamayıp yardım alamadığı için istatistiklere, adli mercilere yansımıyor. Böyle bir eksiğimiz olabilir. Veriler umut verici ama sağlıklı analiz etmek gerekiyor. Gerek meslektaşlarım gerekse vatandaşlar için yol gösterici olacağına inandığım bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz; 

“PANDEMİDE SUÇ ORANLARI DİP YAPTI AMA İSTATİSTİKLERE YANSIMIYOR” “MAĞDUR ÇOCUK ADLİ İLETİŞİM SİSTEMLERİNE ULAŞAMIYOR”
Mersin Barosu ile Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı (ÇAÇAV) işbirliğinde, baroların katılımıyla ‘Pandemi Sürecinde Çocuk İstismarı’ konulu online panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarında istatistiksel verilerin pandemi sürecinde düşüş içerisinde olduğunu belirterek, “Pandemi sürecinde aile içi şiddet ve istismar eğer devam ediyorsa, bu durum çocuk dışarı çıkamadığı için veya adli iletişim sistemlerine ulaşamayıp yardım alamadığı için istatistiklere, adli mercilere yansımıyor. Pandemi sürecinde bütün suç oranları dip yapmıştır ama 15 Mart 2020 tarihinden itibaren pandemi nedeniyle adli sicil sistemine veya adli veri sistemine çok fazla bilgi girişi olmamaktadır. 15 Haziran sonrasında bu verilerin patlayacak olmasından da endişe ediyorum” dedi.

“SUÇ ORANLARININ PATLAYACAK OLMASINDAN ENDİŞE EDİYORUM”

ÇAÇAV Koordinatörü Av. Şahin Antakyalıoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan panele, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez,  İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman, İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi Cansu Bildirici, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı İhsan Yılmazlar, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Hilal Çelik, Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Meryem Duacı, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Ayşenur Demirkale, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Elif Erdem Düzgün ve Trabzon Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Berrak Pınar Alioğlu katıldı.

Aile içi şiddet ve istismar baş gösterecek

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER