Büyükşehir'den 16 kilometre sulama borusu

Büyükşehir'den 16 kilometre sulama borusu

Büyükşehir'den 16 kilometre sulama borusu

BAŞKAN SEÇER: “ÇUVAL ÇUVAL PARANIZ OLSUN, DEPONUZDA UN YAPACAK BUĞDAYINIZ YOKSA YAŞAMINIZI SÜRDÜREMEZSİNİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Mut ilçesinde düzenlenen sulama borusu dağıtımına katılarak, çiftçilerle bir araya geldi.  “Tarım arazileri sulanıyor, topraklar bereketleniyor” sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut’un toplam 12 mahallesinde yaklaşık 16 kilometre sulama borusu dağıtarak,  çiftçilere tarımsal sulama konusunda destek veriyor. Başkan Seçer, Mut’un tarımdaki önemine değinerek, “Tarımsal üretimde, özellikle kayısı, zeytin, zeytinyağı, erik üretiminde Mut’un ünü Türkiye’yi aştı. Tüm dünyada, bu topraklarda üretilen bu ürünlerin kalitesi, lezzeti, aroması gayet iyi biliniyor” dedi. Tarım sektörüne sadece ekonomik olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayan Seçer, “Çuval çuval paranız olsun. Eğer deponuzda un yapacak buğdayınız yoksa yaşamınızı sürdüremezsiniz. Kimseye muhtaç olmamak için mutlaka tarımı yaşatacaksınız” dedi.

SEÇER: “BU BORULAR BİRİLERİNİN TORPİLİ İLE DEĞİL, GERÇEKTEN PROJE YAPILARAK PLANLANDI” “HESAPSIZ KİTAPSIZ, BİRİLERİ İSTEDİ, BİRİLERİ TORPİL ARAYA SOKTU DİYE BİZ HİÇBİR KURUŞU ZAYİ EDEMEYİZ”

Dağıtılan sulama borularının proje ekibi tarafından ince elenip sık dokunarak, ihtiyaca göre belirlendiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bu borular birilerinin torpili ile değil, gerçekten proje yapılarak planlandı. Hesapsız kitapsız, birileri istedi, birileri torpil araya soktu diye biz hiçbir kuruşu zayi edemeyiz” diye konuştu. MESKİ’nin Mut’ta yapacağı önemli çalışmaları da anlatan Seçer, Mut’un suyu cazibe ile aldığını ancak depoların halk sağlığına uygun olmadığını, yenilenmesi gerektiğini söyledi. Seçer, “Mut’ta 2023’e kadar toplamda 40 milyon liralık bir altyapı yatırımımız olacak” dedi.

Seçer, Mut ziyaretinde, Mut Toptancı Hali’ndeki esnafla da bir araya gelerek, sorunlarını dinledi ve ilçeye yeni bir hal tesisi kazandırılması için yapacakları çalışmaları paylaştı. Başkan Seçer, ayrıca mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Başkan Seçer, Mut’un ürettiği ürünlerin kalitesi ile Mersin ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “Mut’un tarımsal üretimde, özellikle kayısı, zeytin, zeytinyağı, erik üretiminde ünü Türkiye’yi aştı. Tüm dünyada, bu topraklarda üretilen bu ürünlerin kalitesi, lezzeti, aroması gayet iyi biliniyor. Emekçi halk, alın teri döken halk, rızkını topraktan çıkaran, taşın suyunu çıkararak, emekle, gecesini gündüzüne katarak, yağmuru, karı, fırtınası, sıcağı dinlemeden üretim yapan Mutlu hemşehrilerimi tekrar tekrar kutluyorum” dedi.

“Başkanların empati yapması, samimiyetle yaklaşması önemli”

Mersin’in geleceği ve kalkınması için ilçe belediyeleri ve belediye başkanları ile uyumlu bir şekilde çalışmanın önemli olduğuna değinen Başkan Seçer, “Uyumlu çalışmak kaliteyi getiriyor, daha iyi hizmeti getiriyor. Büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanının aynı lisandan konuşması, aynı hissiyatı paylaşması, empati yapması, samimiyetle yaklaşması önemli. Bu açıdan biz Volkan Başkan’la beraber, bütün bu saydığım değerleri, kriterleri harfiyen uygulayarak ve bunu hissederek, Mut’a en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

Büyükşehir'den 16 kilometre sulama borusu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER