Büyükşehir'den 71 günde 400 bin paket yemek

“BİZİMKİSİ BİR AŞ HİKAYESİ” sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü yurttaşlara 71 günde 400 bin paket yemek ulaştırdı Büyükşehir'den 71 günde 400 bin paket yemek

Büyükşehir'den 71 günde 400 bin paket yemek

BÜYÜKŞEHİR, GÜNLÜK 9 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü yurttaşlara günlük olarak yemek hizmeti sunuyor. Yemekler, Büyükşehir’in Aşhanesi’nde şarkılar ve türküler eşliğinde pişiyor. Usta aşçılar yaş almış yurttaşlar için kazanlara hem malzemeleri hem de sevgilerini katıyor. Yasağın başladığı 22 Mart günü 65 yaş üstü 150 civarı yurttaşın evine yemek ulaştıran Büyükşehir, şu an günlük 9 bine yakın kişiyi sıcak yemekle buluşturuyor. Aradan geçen 71 günlük süreçte yurttaşlara ücretsiz olarak 400 bin yemek paketi ulaştırıldı.

Büyükşehir’in merkez Aşhanesi’nin baş aşçısı Durdu Gürbüz, “Biz bir ekibiz. Bu kapıdan girdiğimizde enerjimizi yüksek tutuyoruz. Tabii bu ekip ruhunu oluşturmak hiç kolay değil. O yüzden enerji yüksek olsun diye baş aşçı olarak bazen bir şarkıya, türküye girerek ‘Arkadaşlar hadi!’ diyorum. Burası enerjisi yüksek bir yer” dedi.

Usta aşçılar aşlara aşklarını katıyor

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan usta aşçılar, Aşhane’nin mutfağında buluşuyor. Önlüğünü giyen aşçılar, güne sıcacık şarkılarla başlıyor. Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için sürdürdüğü Evde Yemek Hizmeti, “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” sloganıyla evlere ulaşıyor. İşin mutfağındakiler ise işlerine aşkla sarılıyor. Ustalar bazen bir kazanın etrafında buluşarak şarkılara eşlik ediyor bazen de karıştırdıkları kazanlarla şarkılara ritim tutuyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, gelen başvurular doğrultusunda şu anda günlük 9 bine yakın yurttaşa ulaştıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının geldiği 22 Mart’tan itibaren, başvurulara istinaden vatandaşlarımızın evlerine yemek götürmeye başladık. İlk günkü çalışmamız 150-200 kişi civarındayken şu anda günlük ortalama 9 bine yakın yemeği 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine servis ediyoruz. Şu an itibariyle 400 bin sayısına ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

“Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık”

Aradan geçen 71 günlük süreçte 65 yaş üstü yurttaşların önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Gökayaz, “Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Yasak olduğu için 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarıya çıkamadı. Ondan dolayı beslenmeyle ilgili bir problem ortaya çıktı. Bu açığı kapatmak için böyle bir çalışma yapmayı uygun bulduk. Tabi bu çalışmanın vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları ve herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmamaları açısından da olumlu bir etki yarattığını düşünüyoruz” diye konuştu.

“Personel çok iyi eğitilmiş, çok saygılı. Yemekler de çok güzel”

Mezitli İlçesi Yeni Mahalle’de yaşayan 71 yaşındaki emekli astsubay Faik Gök, Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için gösterdiği ilgi ve sunduğu hizmetten memnun olduğunu dile getirdi. Gök, “Ben ‘Sadece yemek istiyorum, başka bir şey istemiyorum’ dedim. ‘Başka bir ihtiyacınız var mı?’ diye sordular, ‘Hayır’ dedim. Sağ olsunlar, sokağa çıkma yasağı başladıktan sonra devamlı geldiler. Personel çok iyi eğitilmiş, çok saygılı. Yemekler de çok güzel, aşçılara teşekkür ederim. Başta Başkanımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir'den 71 günde 400 bin paket yemek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER