Napoli Tango BEZDÜZLER& KONSERİ

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Bülent Bezdüz, Astor Piazzolla’nın 100. doğum yılı anısına klasik müziğin genç yıldızlarıyla aynı sahnede buluşuyor

Napoli Tango BEZDÜZLER& KONSERİ

Napoli Tango BEZDÜZLER& KONSERİ

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Bülent Bezdüz, Astor Piazzolla’nın 100. doğum yılı anısına

klasik müziğin genç yıldızlarıyla aynı sahnede buluşuyor.

Grammy ödüllü dünyaca ünlü opera sanatçısı Bülent Bezdüz, klasik müziğin genç yıldızları Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano) ve Davide Vendramin (Bandoneon) ile birlikte aynı sahnede yer alarak Astor Piazzolla’nın 100. doğum yılı anısına festival için hazırlanan özel bir konsere imza atacak. Tangoların seslendirileceği konser, 28 Eylül 2021 Salı saat: 20.00’de Çamlıbel Aşıklar Parkı’nda ücretsiz olarak yer alacak.

BÜLENT BEZDÜZ: On beş yaşında bağlama çalmaya başlayan Bülent Bezdüz, yüksek öğrenimine Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde devam etti. Okul yıllarında şan eğitimini Polonyalı tenor Roman Werlinski ile sürdürdü. Öğrenciliği sırasında Devlet Çoksesli Korosu'na girdi. 1992'de Devlet Çoksesli Korosu'ndan ayrılıp, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde korist olarak göreve başladı. 1993 yılında ise kurumun solist sanatçıları arasına katıldı. 1997 yılında Manchester'daki Avrupa Opera Merkezi'nin daveti ile Manchester'a gitti. 1999'da Fransız Kültür Bakanlığı'nın bursu ile Marsilya C’nipal Sahne Sanatları Okulu'nda profesyonel sahne masterı yaptı ve bu süreç içinde Paris Şan Yarışması'nda ikincilik kazandı.[3]

Londra, Dublin, Amsterdam, Köln, Marsilya, Rennes, Nancy ve Lozan şehirlerinde, Teatro Regio di Parma, Teatro Regio di Torino, Portland, Oregon, Teatro Colón de Buenos Aires, gibi opera evlerinde pek çok kez solist olarak yer aldı. Bezdüz, LSO Live adı altında canlı olarak kayıt edilen Berlioz'un Truvalılar operası, 2001 44. Grammy ödüllerinden ikisine ve yine Verdi'nin Falstaff Operası, 2006 48.Grammy ödüllerinden En iyi Opera Kayıdı kategorisinde ödüle layık görüldü. Sanatçı, 2010 yılında ilk defa verilen Andante Klasik Müzik Ödülleri'nde En İyi Opera Yorumcusu (erkek) kategorisinde ödüle değer görüldü. 2012 yılında Semiha Berksoy Opera Vakfı En İyi Erkek Opera sanatçısı ödülü Bezdüz'e verildi.

1993 yılında keman öğretmeni Reyhan Bezdüz ile evlenen Bülent Bezdüz, keman sanatçısı Sesim Bezdüz ile piyanist Doğaç Bezdüz'ün babasıdır.

SESİM BEZDÜZ: 1997 yılında Mersin’de doğan Sesim Bezdüz, müzik eğitimine Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu’nda, keman eğitimine ise  Lili Tchumburidze ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2009’da İngiltere’de düzenlenen  Llangollen Solo Enstrüman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı; Vladimir Jurowski ile çalıştı. Bu başarısından sonra Çağdaş Eğitim Vakfı organizasyonu ile gerçekleşen konserde Tolga Taviş yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde çaldı. Antalya Piyano Festivali kapsamındaki “Fazıl Say ve Arkadaşları” konserine katılan Bezdüz, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görülerek İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla konser verdi. 2008’de Constantin Vardeli, 2009’da Natali Boyarsky, 2010’da Akademi İKSEV’de Tuncay Yılmaz ve Tedi Papavrami’nin ustalık sınıflarına katıldı. Antalya’da düzenlenen International Harmony Yarışması’nda büyük ödüle layık görüldü.

Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın üyesi olan Sesim Bezdüz, 2012 - 2013 döneminde Belçika Kraliyet Konservatuvarı’nda Veronique Bogaerts’in öğrencisi olmaya hak kazandı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda İldiko Moog’un keman sınıfına kabul edildi. 2014’te İbrahim Yazıcı yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, 2015’te Rengim Gökmen yönetimindeki Eskişehir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi. İDSO’nun Concertante Yarışması’nda Tuncay İpteş ile ikinci olarak Bottesini’nin Grand Duo’sunu seslendirdi. 2015-2016 sezonunda Belçika, Fransa ve Lüksemburg’da konserler verdi, Mersin Devlet Opera ve Balesi eşliğinde Sibelius’un Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Paris'te düzenlenen Concour Flame ve oda müziği grubu ile Brüksel'de düzenlenen Festival Musiq3'da birincil ödüllerine layık görüldü, Radio Musiq3 'da çalma hakkı kazandı.

Sesim Bezdüz çalışmalarına Çağdaş Eğitim Vakfı’nın “Genç Yetenekler Projesi ”kapsamında Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nda Veronique Bogaerts ve Frédéric d' Ursell ile devam etmektedir. 2017 yılı itibarıyla “Genç Yetenekler Projesi”nin ana sponsoru Qnb Finansbank’tır.

DOĞAÇ BEZDÜZ: 1999 yılında Mersin'de doğdu. 2006 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Marina Cincharadze’nin piyano sınıfında öğrenci olarak müzik eğitimine başladı. 2013-2015 döneminde Bilkent Üniversitesi Ankara Müzik ve Sahne Sanatları Yüksek Okulu'nda Prof. Gülnara Aziz'in sınıfında okudu. Ayrıca Adana Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olan Tsvetelina Tunteva ile periyodik olarak çalışmaktadır. 2018 yılında Mersin Konservatuarı'ndan mezun oldu ve eğitimine Yeni Bulgar Üniversitesi'nde Prof. Ludmil Angelov'un piyano sınıfında öğrenci olarak devam etti. Aynı zamanda önde gelen Bulgar şef Nayden Todorov ile şeflik eğitimi aldı. Yıllar içinde Muhittin Dürrüoğlu, Martin Blumenthal, Özgür Aydın, Emre Elivar, Gökhan Aybulus,Jean Claude Van den Eynden, Gülsin Onay, Marta Gulyas, Vincenzo Balzani, Arturo Pizarro gibi önde gelen piyanistlerin ustalık sınıflarına katıldı. Avrupa'da ulusal ve uluslararası yarışmalarda prestijli ödüller kazandı.

Doach Bezduz, Türkiye, İtalya, Belçika, Lüksemburg, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan'da aktif olarak solo ve oda müziği alanında performans sergileyen genç bir virtüözdür. Mersin Opera ve Balesi'nde çalıştı. Sofya Filarmoni, Razgrad Filarmoni, Orpheus Oda Orkestrası ve Dianopolis Oda Topluluğu ile Grigor Palikarov, Levon Manukyan ve Rositsa Boyadzhieva yönetiminde konserler verdi.

Prestijli Bulgar festivalleri "Varna Yaz Festivali", "Sofya Müzik Haftaları", "Balabanov Evi'nde Müzik Günleri", Müzik Festivali "Altın Diana", "Akordeomania konserlere katılmıştır. Mayıs 2021'de Lüksemburg'da, Temmuz 2021'de İtalya'nın Grosseto şehrinde bir resital verdi. Haziran 2021'de Bulgaristan Salonu'nda şef Konstantin Ilievski yönetimindeki Sofya Filarmoni Orkestrası ile büyük bir başarı ile çıkış yaptı. 2021'de Doğaç Bezdüz, Balçık'ta her yaz düzenlenen klasik festivalinde yer alacak. Pazarcık Senfoni Orkestrası ile performans sergileyecek hem de Türkiye'de Mersin Festivalinde sahne alacak.

DAVİDE VENDRAMIN: Davide Vendramin, akordeoncu ve bandoneoncu; müzik eğitimini Pesaro Konservatuarı, Torino Üniversitesi ve Bern'deki (İsviçre) Hochschule der Künste'de tamamladı.

Stadt Tehater of Bern, UFA Filmnächte of Berlin, Internationale Ferienkurse für Neue Musik of Darmstadt, Ferrara Musica, Ravenna Festival, Festival of Lucerne, HEMU of Lozan, Milano Musica, Staatstheater gibi önemli festivallerde sahne aldı.

Gärtnerplatz, Parma Regio Tiyatrosu, Modena, Pistoia ve Trapani Müzik Dostları, Rovereto Filarmoni Derneği, Stuttgart İtalyan Kültür Enstitüsü, Roma Santa Cecilia Ulusal Akademisi, MiTO / Settembre Musica ve Rai NuovaMusica of Torino, Théâtre du Capitole de Toulouse, Biennale Musica di Venezia, Wettinger Kammerkonzerte, Viyana FBW, Müzik Akademisi ve Vilnius Tiyatrosu’nda solist olarak yer alırken, Milano Giuseppe Verdi Senfoni Orkestrası, Torino Rai Ulusal Senfoni Orkestrası ve Roma'daki Santa Cecilia Ulusal Akademisi Orkestrası’yla birlikte konserler verdi.

Milano Giuseppe Verdi Senfoni Orkestrası eşliğinde, Astor Piazzolla'nın "Tres Tangos", Doble Concierto "Hommage à Liége", "Las quatro estaciones porteñas", “Silvia Colasanti'nin" ve Luis Bacalov'un solo, koro ve orkestra için bestelediği “Misa Tango” , Piazzola'nın Ravenna Festivali için bestelenen “ Maria de Buenos Aires”, Kurt Weill'in “Die Dreigroschenoper”, .Orchestre de Chambre de Toulouse ile Martín Palmeri'nin “Misa a Buenos Aires”, eserlerini seslendirdi. Silva Colasanti'nin "Tango for David" eseri sanatçının kendisine ithaf edilmiş ve Arjantinli besteci Piazzola’nın doğumunun 100. yıldönümü münasebetiyle icra edilmiştir.

Ayrıca Teatro alla Scala Orkestrası ve Milan I Pomeriggi Musicali Orkestrası, Mahler Oda Orkestrası, Berner Senfoni Orkestrası, Neue Vocalsolisten Stuttgart, "The Sprockets" Ensemble of Utrecht, The Orchestra Della Svizzera Italiana of Lugano, Bolzano ve Trento Haydn Orkestrası, Venedik Teatro La Fenice Orkestrası, Padua ve Veneto Orkestrası, Bologna Belediye Tiyatrosu Orkestrası’nda ve şefler: Claudio Abbado, Marco Angius, Stefan Asbury, Filippo Maria Bressan, Oleg Caetani, Tito Ceccherini, Riccardo Chailly, William Eddins, Olari Elts, Beat Furrer, Daniele Gatti, Pablo González, Vinko Globokar, Stanislav Kochanovsky, Francesco Lanzillotta, Antonello Manacorda, Michele Mariotti, Wayne Marshall, Ingo Metzmacher, P Maxime Pascal , Maksim Risanov, Markus Stenz,Juraj Valcuha, isimleriyle birlikte çalıştı. Valentina Cortese, Lella Costa, Mariangela Gualtieri, Laura Marinoni, Andrea Jonasson, Ute Lemper, Milva gibi aktrisler ve şarkıcılarla birlikte çalıştı.

Radio3 RAI ve Terza Rete Televisiva, Lugano'daki Radio della Svizzera Italiana, Cenevre'deki Télévision Suisse Romande ve Münih'teki Bayrischer Rundfunk için kayıtlar yaptı. Giuseppe Grazioli yönetimindeki Milano Giuseppe Verdi Senfoni Orkestrası ve Dennis Russell Davies'in yönettiği Lugano Orchestra della Svizzera italiana ile DECCA için Nino Rota'nın ve ECM için Luciano Berio'nun Chemins V'nin orkestra için tüm eserlerinin kayıtlarına katıldı.

Vicenza Konservatuarı'nda akordeon ve bandoneon dersleri veriyor.

Mitat Çelik

MUMF Basın Halkla İlişkiler

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2021, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER