TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yabancı Sınırı ve Süper Kupa Açıklaması

TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yabancı sayısı, 2010/11 Süper Kupa maçı hakkında konuştu. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yabancı Sınırı ve Süper Kupa Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TV 100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yabancı sınırı, Süper Lig sosyal medya hesabı ve Fenerbahçe'nin oynanmasını talep ettiği 2010/11 sezonu Süper Kupa maçı hakkında konuştu.

"Bana ilk talep Mecnun Otyakmaz'dan geldi"
Büyükekşi, “Süper Lig kulüplerinden Mecnun Otyakmaz beni arayarak, 'Bize lider ol, bu bahiste bize dayanak ver, büyük sıkıntılarımız' var diye ilk talep ondan geldi. Seçim öncesi tüm kulüp liderleri ile konuştum. Onlara tahlilin itimat olduğunu söyledim. Türk futbolunun en çok gereksinim duyduğu şey.” sözlerini kullandı.


"Türkiye'de herkes 'bana daha fazla adalet olsun' diyor"
Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi “Türk futbolunun en kıymetli sorunu itimat. Kimse kimseye güvenmiyor. İnşallah bu inancı sağlayacağız. Türkiye’de herkes  sahabet adalet istiyor. Lakin bana daha fazla adalet olsun diyor. Bana daha fazla farklı şeyler yapılsın istiyor. Geçtiğimiz dönemdeki hakemlerle ilgili ortaya çıkan sorunlar futbolumuzu olumsuz etkiledi.” diye konuştu.

"Türk futbolunun düşüşünde herkesin hissesi vardır"
TFF Başkanı, “Altyapıda yeteri kadar odaklanma olmamış. Bundan ötürü aşağıdan yetişen oyuncu kümesi yok. Ulusal Kadro’ya baktığınızda oyuncularımızın yarısından fazlası yurt dışında yetişip gelen Türk futbolcular. Yalnızca kulüpler, TFF, yalnızca hakemler demek hakikat olmaz. Herkesin hissesi vardır Türk futbolunun düşüşünde.” dedi.

"Gerekirse yabancı konusunda sınır da getirmeyebiliriz"
Yabancı oyuncu sınırı hakkında konuşan Büyükekşi “Yabancı sınırının kaliteyi artırdığına inanmıyorum. Önümüzdeki aylarda ne yapılacaksa buna birlikte karar vermeliyiz. Gerekirse yabancı konusunda sınır da getirmeyebiliriz. Kıymetli olan doğruyu bulmak.” ifadelerini kullandı.


1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili düşünceleri sorulan Büyükekşi, "Bizim çok önemli projelerimiz var, siz şimdi bunu soruyorsunuz. Bu sorun mu onu dahi bilmiyorum" şeklinde konuştu.

"Süper Kupa finalinin oynatılmasının kimseye bir faydası yok"
Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Büyükekşi, şunları söyledi: "1959 öncesi şampiyonluklar şu an gündemimizde değil. Gündemimizde başka projeler var. 2010/11 Fenerbahçe-Beşiktaş Süper Kupa Finali'nin oynatılmasının da bence kimseye bir faydası yok. Gündemimizde Trabzonspor-Sivasspor maçı var."

"Süper Lig ve 1. Lig sosyal medya hesaplarını hemen başlatacağız"
Süper Lig ve TFF 1. Lig'in sosyal medya hesapları hakkında merak edilenleri yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, "Süper Lig ve 1. Lig'in sosyal medya hesabını hemen başlatacağız. Bu ay sonuna kadar yetiştiririz inşallah." açıklamasını yaptı.

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER