Tarsus Yeşil Mahalle’de Kapsamlı Asfalt Çalışması

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus Yeşil Mahalle’nin ana arteri konumunda bulunan 4234. Sokak ile Hasan Özçivi Sokak başta olmak üzere birçok sokakta zemin iyileştirme ve ardından sıcak asfalt kaplama işlemi yaptı.

Tarsus Yeşil Mahalle’de Kapsamlı Asfalt Çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım altyapısının güçlenmesi, rahatlaması ve kaliteli hale gelmesi için faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, trafik akışının yoğun olduğu noktaların yanı sıra mahallelerde de asfalt atağına devam ediyor. Ekiplerin son çalışma noktası ise Tarsus’ta Yeşil Mahalle oldu.

Ana arter ve sokaklarda asfalt çalışması yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında Tarsus Yeşil Mahalle’de (Musalla) ana arter konumunda bulunan yolların yanı sıra ara sokaklarda da yol revize ve ardından sıcak asfaltla kaplama işlemi uygulandı. Ekipler, Yeşil Mahalle’nin ana arteri konumunda olan ve Aliefendioğlu Mahallesi’ne uzanan 4234. Sokak’ın yanı sıra 4275, 4264, 4238, 4217, 4219, 4221. Sokaklar ile Namık Kemal Caddesi üzerinde yol revize ve sıcak asfaltla kaplama çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahallenin bir diğer ana arteri konumunda olan ve Mantaş Mahallesi’ne ulaşımı da sağlayan 1100 metre uzunluğundaki Hasan Özçivi Sokak üzerinde de çalışma gerçekleştirdi. MESKİ ekiplerinin yağmursuyu giderlerini revize ettiği, ayrıca içmesuyu borularını değiştirdiği yol üzerinde kaldırım döşeme yapılarak, sıcak asfalt serim işlemi de uygulandı. Büyükşehir ekipleri, Yeşil Mahalle’de 4276. ve 4232. Sokaklarda da sıcak asfalt serim faaliyetini yerine getirecek.

“Asfalt makinesinin mahalleye girdiğini çok küçükken görmüştüm”

Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara, altyapı sorunlarının giderilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Mahallemizde asfaltlama çalışması yapıldı. Asfaltlama çalışması öncesinde altyapıdaki sorunlarımızın, sıkıntılarımızın hepsi giderilerek asfalt çalışmasına başlandı. Bu sokakta içmesuyu hatları, boruları değiştirildi, yeni boru takıldı ki patlamalar olmasın, asfalt zarar görmesin diye. Onun akabinde şu anda burada tamamen çok güzel bir asfalt çalışması, kaldırım, çevre düzenlemeleri yapıldı. 4234. Sokak’ta da aynı şekilde güzel bir çalışmayla, yağmur suyu hatlarının da bağlantıları yapılarak bir asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından son derece memnunuz. Ben böyle bir çalışmayı, asfalt makinesinin mahalleye girdiğini çok küçükken görmüştüm. Kendi muhtarlık dönemimde bunu görmek bana nasip oldu. Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten sadece bizim mahalle değil, Mersin genelinde çok başarılı hizmetlere imza atıyorlar.”

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER