Aralıklı Oruç ile 3 Günde 3 Kilo Verebilirsiniz!

Detoks ve Yaşam Danışmanı Meltem Şarkışlalı konu hakkında bilgiler verdi.

Aralıklı Oruç ile 3 Günde 3 Kilo Verebilirsiniz!

Uzun süreler de yapılan diyetler, aç kalarak ve spor yaparak bireyleri çok zorlayan diyetlere artık son! 3 günde 3 kiloyu bu diyet modeli ile çok rahat verebilirsiniz. İşte aralıklı oruç mucizesi. 

Aralıklı Oruç Nedir? 

Aralıklı oruç birkaç modellemeden oluşur, günümüzde en çok kullanılan modeli ise 16/8 modelidir. Bu saat dilimlerini ifade eder. Günün 8 saati beslenirken, 16 saatlik bir açlık durumu vardır. Kişiler sabah 10 da ilk öğünlerini yapar, 18:00 a kadar beslenmesini sürdürür ve son öğününü yaparak, akşam 6’dan sonra hiçbir katı besin tüketmezler. 

Aralıklı Oruç Nasıl Uygulanır? 

Sabah uyandığınızda saat 10’a kadar bol su tüketmelisiniz, ardından 10 da yapacağınız hafif bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Gün içerisindeki beslenmenizi de bilinçli ve kaliteli besin değeri gıdalar ile tamamlarsanız, sonuca daha hızlı yaklaşırsınız. Ardından akşam 18:00’da akşam yemeğini sonlandırmanız gerekir. Bu saatten sonra ise bitki çayları, sade kahveler ve bolca su tüketmelisiniz…Bir sonraki gün ilk öğünümüz yine sabah 10’da başlayarak devam edecektir.  

Aralıklı Orucun Zayıflama Etkisi 

Öncelikli olarak aralıklı orucun mantığı vücutta gece açlığı yaratarak organlara detoks etkisi göstermek ve hücreleri yenilemektir. Aynı zamanda vücut kısa süreli açlıklar yaşayarak enerji ihtiyacını depo edilmiş yağlardan karşılıyor. Bu da kişilerin yağ yakmasını kolaylaştırıyor. Sabah yapılacak olan ilk öğüne kadar vücuttaki yağlar nispeten yakılmış, ilk öğünle birlikte de karbonhidrat ihtiyacı karşılanmış oluyor.  

Bu diyetin bir farklı mucizesi ise metabolizmayı yavaşlatmadan kilo verdirmeyi sağlıyor olmasıdır. Çünkü kişiler 18:00’dan sonra katı besin yemese de bol bol bitki çayı ve su içerek sindirim sistemini hazır ve çalışır halde bırakmasını sağlıyor. 

Örnek Aralıklı Oruç Listesi 

Sizler için hazırlamış olduğumuz bu listeyi 3 gün uyguladığınızda 3 kiloya elveda diyeceksiniz! 

Sabah (10:00): 1 haşlanmış yumurta, 1 ince dilim peynir, 3 adet zeytin, biraz domates ve salatalık. 

Öğlen (12:00): Bol yeşillikli yağsız salata  

Ara (15:00): 1 fincan yeşil çay yanına 1 kuru kayısı  

Akşam (18:00): 1 dilim ızgara tavuk veya 6-7 yk sebze yemeği yanına 2 yemek kaşığı yoğurt. 

Akşam öğününden sonra sınırsız bitki çayı, kahve ve su tüketebilirsiniz. Gün içerisinde aralarda bitki çaylarına yer vermeyi unutmayın… 

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER