Özel Çocuklar, İzci Şarkıları Söyleyip Kamp Çadırı Kurdular

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampı’nda ‘+1 Engelsiz İzciler Kampı’ düzenledi. Down sendromlu özel gereksinimli çocukların yanı sıra yakınlarının da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye İzciler Federasyonu yöneticilerinin de yer aldığı etkinlikte çocuklar izci şarkıları söyleyip, kamp çadırı kurmayı öğrendi.

Özel Çocuklar, İzci Şarkıları Söyleyip Kamp Çadırı Kurdular

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli gruplara yönelik hizmetlerini ve sosyal faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Tarsus Gençlik Kampı’nda ‘+1 Engelsiz İzciler Kampı’ etkinliği düzenledi. Mersin merkez ve Tarsus’tan 30 özel çocuğun yanı sıra yakınlarının da katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

İzci şarkıları söyleyip, kamp çadırı kurmayı öğrendiler

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila ve Türkiye İzciler Federasyonu Mersin Temsilcisi Mehmet Beşir Yavuz’un da katıldığı programda çocuklarla birlikte izci şarkıları söylendi. Uzman izcilerin ve Engelliler ve Sağlık Dairesi personelinin yakından ilgilendiği çocuklar, halat çekip top oynadı. Tarsus Gençlik Kampı’ndaki Survivor oyun parkurunda çeşitli aktivitelere katılan çocuklar, gönüllerince oyunlar oynadı.

Gençlik Kampı’nın yemyeşil doğasında izcilik faaliyetlerinde bulunan ve birçoğu Büyükşehir Belediyesi’nin Mola Evleri’nin imkanlarından faydalanan çocuklara, kamp çadırının nasıl kurulacağı da bire bir gösterildi. Temiz havada sucuk ikramı yapılan ve bol bol fotoğraf çektiren tüm çocuklara program sonunda sertifika verildi.

“Onları değişik sosyal ortamlara sokmak istiyoruz”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila, 21 Mart Down Sendromlular Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen bir gün olduğunu vurgulayarak, “Biz de bu günümüzde çocuklarımızla birlikte değişik bir etkinlikle farkındalık yaratmaya çalıştık. 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde biz değişik etkinlikler düzenliyoruz, onları değişik sosyal ortamlara sokmak istiyoruz. Geçen sene hatırlarsanız paraşütle atlamıştık. 30 Ağustos’ta dalış etkinliğinde bulunmuşlardı. Bugün de izcilik etkinliğinde bulunuyorlar. Tüm çocuklarımızı sevgiyle, ilgiyle, hoşgörüyle, sabırla, iletişimle farklı ortamlara sokmak, onların gelişimleri açısından çok önemli. Biz, onların hem gelişimlerine katkı sağlamak hem de farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

“Belediyenin yardımcı olduğu en güzel şeylerden biri de bu bence”

Down sendromlu ablasıyla güzel bir gün geçirmek için etkinliğe katıldığını söyleyen Koray Kaçaman, “Çok güzel bir etkinlik yapmışlar. Allah razı olsun. Bu gençler için çok iyi bir şey” dedi. Ablası Gizem’in Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireyler için verdiği diğer hizmetlerden de faydalandığını belirten Koray Kaçaman, “Onlar da çok iyi. Yani el becerileri olsun, mesela konuşma etkinlikleri olsun, okuma-yazma her türlü destek veriyorlar. Çok güzel onlar da. Okuldan ayrı olarak bu tür bir yere eğitime gitmeleri çok iyi. Belediyenin yardımcı olduğu en güzel şeylerden biri de bu bence” diye konuştu.

Özel gereksinimli çocuklardan Berkay Enis’in annesi Ersay Tat da etkinliği çok beğendiklerini söyleyerek, “Gayet güzel bir etkinlik. Mola Evi’nden faydalanıyoruz. Mola Evi’nin her türlü etkinliğine de hocalarımızın sayesinde katılıyoruz. Gayet de güzel oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da böyle bir etkinlik sağladığı için gerçekten çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER