Adli yıl açılışında Avukatlar sorunlarına çözüm istedi

Mersin Barosu, 2022-2023 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi. Törende konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, yargı ve avukatlık mesleğinin sorunlarına değinerek, "2022-2023 Adli yılını yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Herkes için adil bir adli yıl istiyoruz" dedi.

Adli yıl açılışında Avukatlar sorunlarına çözüm istedi

"YENİ ADLİ YILI KAYGIYLARLA KARŞILIYORUZ"

2022-2023 Adli yıl açılışı nedeniyle Mersin Barosu tarafından Mersin Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene Baro Başkanı Gazi Özdemir, baro yönetim kurulu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı. Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasını ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada konuşma yapan Baro Başkanı Gazi Özdemir, yeni adli yılı kaygılarla karşıladıklarını ifade ederek,  "2022-2023 Adli Yılı'nı yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira Adli Yıl, mesleğimize ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlığına rağmen kurulan numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır.

"SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE TEK BİR ADIM DAHİ ATILMADI"

6-7 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Yönetiminin, baro başkanlarının ve genel kurul delegelerinin ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda da dile getirilen kronikleşen sorunlarımızın çözümüne dair geçtiğimiz adli yıl içerisinde tek bir adım dahi atılmamıştır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılması baroların ve avukatların bıkmadan, usanmadan tekrarladığı en önemli taleplerdendir.

Bu yıl aramıza yaklaşık 20 bin yeni meslektaşımız daha katıldı. Her bir meslektaşımızın varlığıyla savunmaya değer kattığını biliyoruz. Ancak 170 bine ulaşan avukat sayısının, emeğimizin kıymetinin bilinmediği bir ortam yarattığını da görüyoruz. Bugün açtığımız adli yılı kapatırken sayımız, 200 bine dayanmış olacaktır. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER